avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Buna dimineata,

V-as ruga sa ma ajutati sa inteleg daca problema cu care ne confruntam in cadrul asociatiei de proprietari are vreo rezolvare si anume:
Cei mai multi dintre proprietari dorim montarea de repartitoare pentru caldura in apartamente, dar o parte a vecinilor se opun. Cei ce locuiesc la parter sau cei in varsta se tem ca avand repartitoare, multi dintre cei ce mergem la serviciu vom reduce sau opri caldura pe parrcursul zile si astfel se va face mai frig in apartamentele lor. Mentionez ca acum, la cele 19C de afara stam cu geamurile deschise si platim multe milioane la intretinere, neavand posibilitatea de a opri caldura. Este legal ca cei cativa sa se opuna si astfel sa nu putem beneficia de montarea acelor repartitoare?
Multumesc pentru ajutor..
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:43, 10 Martie 2013
Nu este legal. Repartotoarele sunt mijloace INDIVIDUALE de a controla facturile de consum.
In rest, in apartamentul sau pentru apartamentul Dvs. faceti ce doriti, bineinteles in cadrul legii.
Este perfect legal ca fiecare cetatean care locuieste in imobilele de locuit in comun,sa isi poata manifesta interesul si dreptul ,sa se poata pronunta asupra acordului de instalare aparate de contorizat consum utilitati
In afara ca exista numeroase dispute ,suspiciuni si interpretari referitoare la eficienta acestor repartitoare de cost,trebuie sa constientizati ca instalarea repartitoarelor de cost necesita o investitie ,a carei necesitate sau chiar acoperire financiara,sunt numeroase categorii de locatari care nu o detin
Discutati cu presedintele ca intr-o sedinta de C.E. sau o A.G.sa luati hotararea ca in aceste conditii sa puteti reduce caldura dela subsol unde aveti montate vane(robineti).
Cei ce locuiesc la parter sau cei in varsta se tem ca avand repartitoare, multi dintre cei ce mergem la serviciu vom reduce sau opri caldura pe parrcursul zile si astfel se va face mai frig in apartamentele lor.

Asa se va si intampla, cei care nu sunt acasa vor oprii caloriferele pentru a face economie, dar si cei care sunt acasa vor face acelasi lucru dar vor face cald cu gazele care sunt parte comuna, atunci sa vedeti cat va creste factura de gaz, ceea ce luati pe mere dati pe pere.
Mentionez ca acum, la cele 19C de afara stam cu geamurile deschise si platim multe milioane la intretinere, neavand posibilitatea de a opri caldura.

Aveti posibilitatea sa opriti caldura din subsol dimineata si sa dati drumul seara cand este mai racoare, la noi administratorul merge in subsol dimineata la 7-8 si opreste caldura si seara la 18-19 (in functie de temteratura exterioara) porneste caldura.
Si noi am avut repartitoare cu citire radio timp de 6 ani, sunt unii care le scot dupa calorifere si le tin pe balcon, daca mergi sa ii controlezi nu iti deschid usa decat dupa ce le-au repozitionat, altii le inchid permanent si folosesc aragazul ca sursa de incalzire si nu veti avea nici confort in casa daca vecinii direct invecinati nu incalzesc apartamentul.
De cand am renuntat la repartitoare toata lumea este foarte multumita, platim exact cat plateam cu repartitoare si nu se compara confortul.
@thran
Legea va da solutii:
- sigilarea repartitoarelor cu benzi de hartie foarte subtire care nu se poate dezlipi de pe calorifer / repartitor nicicum, insemnata cu cod de bare si cod;
- la 3 asemenea ispravi de a nu da drumul pentru verificarea repartitoarelor se consemneaza la apartamentul respectiv ca fiind necontorizat si pus la plata ca atare.

@sally-daisy
Conditia de a va putea pune repartitoare este ca 80% din proprietari sa doreasca acest lucru.
Cu acest prilej se inventariaza si SET-ul fiecarui apartament, precum si SET-ul tevilor verticale si a coloanelor si corpurilor de incalzit din spatiile comune, se monteaza un repartitor comun pe coloana principala din subsol si se cere firmei si montarea unui dispozitiv de echilibrare hidraulica.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
Debransare coloana gaz ContSters241232 ContSters241232 In cadrul asociatiei noastre exista un proprietar care desi s-a debransat in urma cu mai multi ani de la reteaua de termoficare, refuza sa se debranseze de la ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)