Vreau sa va prezint situatia in care ma aflu si sa imi spuneti dumneavoastra ce pot face. M-am mutat recent intrun bloc in care majoritatea apartamentelor au repartitoare de costuri.Din 40 de apartamente cate are blocul, 17ap.au montate CT,iar restul suntem in sistemul centralizat de incalzire(apartinem de CET Brasov).Venind iarna si dand drumul la calorifere normal,m-am trezit in prima luna cu factura pentru incalzire de 1010 ron,ceea ce mi s-a parut anormal. Cerand explicatii firmei care se ocupa de citirea si calculul unitatilor,acestia mi-au spus ca asta e consumul si ca dansii nu pot face nimic in privinta asta. I-am rugat sa analizeze mai bine situatia si pana la urma m-au lamurit ce se intampla si o sa explic si dv.:
- asociatia a stabilit cota spatiilor comune de 20%
- coloanele de incalzire(groase de 2'') de la baie merg non stop neavand repartitoare,deci nu se stie cat se consuma pe acele tevi.
- in bloc sunt multi pensionari care stau cu caloriferele inchise...incalzindu-se caldura degajata de tevile din baie(aceasta fiind situata intre cele 2 camere),deci pe repartitoare nu se consuma nimic.
Aceasta fiind concluzia si cauza facturii mele mari, cei de la ISTA au sfatuit asociatia sa monteze cate un repartitor pe fiecare coloana de incalzire de la baie pentru a sti cat se consuma pe acele coloane( dansii spuneau case poate consuma si 80% din caldura) si pentru o impartire cat mai corecta a consumului.
Tin sa precizez ca am fost impreuna cu presedintele de asociatie si la CET Bv. si dansii ne-au sfatuit la fel sa facem, aceasta fiind singura solutie pentru un calcul cat mai corect.
Intrebare: Ce as putea face eu daca asociatia nu vrea sa monteze acele repartitoare?( acele repartitoare exista deja iar montajul se face gratuit, deci asociatia nu plateste nimic).
In conditia in care cele doua autoritati ,ISTA+CET Bv au confirmat ca justificarea valorii facturii este lipsa repartitoarele de caldura aferent instalatie coloane bai,
asociatia de proprietari cu scopul reprezentarii intereselor tuturor proprietarilor si pentru buna functionare a instalatiilor condominiumului.detine obligatia sa monteze si cele 2 repartitoare de caldura.
Desfasurati demersuri la presedinte care are calitatea si autoritatea sa dispuna montarea repartitoarelor.
Am fost impreuna cu presedintele de asociatie si la ISTA si la CET, deci cunoaste foarte bine situatia, dar tot amana montarea acestor repartitoare. Spune ca o sa ii sara lumea in cap daca le monteaza, acest fapt ducand la majorarea costului de incalzire atat pt. apartamentele cu repartitoare cat si ptr. cele cu CT. De aceea intrebam, ce as putea face in cazul in care nu se vrea montarea acestor repartitoare(netinindu-se seama de solutiile celor de la ISTA si de la CET)
Ref. ordin 343-2010
nana_bv
Am citit discutiile aparute pe acest forum vizavi de acest ordin 343...in blocul in care locuiesc eu sunt doar 2 scari ,in total 20 apartamente din care doar 7 ... (vezi toată discuția)