Buna ziua
Recent, am achizitionat un apartament et. 10/10 cu CT si debransat complet ( tevile de caldura sunt taiate de la et 9 inclusiv).
Aspecte:
Cei racordati in bloc au repartitoare prin radio. Sunt zvonuri ca ar sta cu ele dezlipite sau pungi cu gheata pe ele.
Cand s-au schimbat coloanele ( pe Cu ), la unele ap. ( chiar si debransate ) s-a utilizat teava diametru 5cm. Aici se include si presedintele cu CT
Am solicitat si am fost refuzat: eliminarea celor 2 calorifere de pe holul blocului ce sunt date pe minim si capetele robinetilor scosi
Am solicitat si am fost refuzat: eliminarea celor 2 calorifere din putul liftului. Motivul: “ sa nu inghetam de frig in lift”
Am solicitat si am fost refuzat: montarea de repartitoare pe cele 4 calorifere
Modul de calcul pentru caldura care mi l-a prezentat domn’ presedinte. Din suma totala facturata se scade cea socotita pe unitati la repartitoarele individuale, iar RESTUL se imparte in mod egal pe nr. de apartamente
Exemplul pe luna Decembrie trecut: apartamente cu 4 camere si 2 bai au platit caldura intre 50 si MAXIM 220 RON. Iar eu fara tevi prin casa am platit 35RON.
Daca ma iau dupa metoda spusa de presedinte la noi in bloc sunt ap cu 4 cam. care au cheltuit in Dec. prin calorifere de 20 RON (50-35). Tot prin aceasta metoda 4 calorifere chioare si tevile din bloc au consumat de 35x44ap=1540 RON. Adica de 8,3 ori mai mult decat maximum platit de un ap 4 cam. (strict 7 calorifere; 220-35=185). Mentionez ca totalul de plata catre furnizor a fost de 6200RON si sunt 14 ap cu CT
Perioada noiembrie –aprilie 2017-18 am platit pentru cheltuieli caldura intre 20-60RON iar maximul la cei cu repartitoare n-a depasit 280RON
PROBLEMA:
Va rog un sfat cum sa procedez in vederea calcularii corecte a cotei parte la caldura. Domn presedinte refuza calculul pe sup./diametru conducta. Mi-a spus ca se cunoaste si cu cei de la ISTA care l-au indrumat sa calculeze asa
P.S. Mai am o problema cu el cu acoperisul blocului
Daca ISTA se ocupa de calcul consum individual caldura nu se intelege cum acestia l-au indrumat pe presedinte sa calculeze consumul
Acoperisul blocului reprezinta parte comuna a carui intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Trebuie sa cunoasteti ca executarea de reparatii acoperis imobil implica surse fnaciare substantiale care pot fi dispuse de catre adunarea generala a membrilor proprietari