avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suspiciune de furt, administrator bloc de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suspiciune de furt, administrator bloc de locuinte

Buna seara!
Pe lista cotelor de plata a intretinerii din luna Decembrie 2016 si afisata in Februarie 2017, apare o factura la lift din Martie 2016. Dupa o privire mai atenta a acelei liste amobservat si faptul ca si facturile de la gaze, apa si energie termica sunt din martie 2016. E normal ca abia acum sa fie trecute la plata aceste facturi sau cineva a fugit cu banii si platim facturile din urma?
Va intreb acest aspect pentru ca nu stiu cine ar putea verifica documentele de la administratie.
Mentionez ca in acest bloc sunt 80% chiriasi si nu ii intereseaza listele de la intretinere.
Astept cu nerabdare un raspuns din parte dumneavoastra.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:57, 7 Februarie 2017
Pe lista apar si facturile ptr utilitati aferente lunii decembrie?
Solicitati clarificari in scris presedintelui asociatiei.

Este o lista cu tiltlul <Centralizator cheltuieli Decembrie> pe care sunt numai facturi din martie si aprilie 2016.
Separat este o alta lista cu titlul <Cheltuieli repartizate Decembrie> dar am observat ca sumele sunt identice cu facturile din Martie si Aprilie dar au alt numar si sunt din Decembrie si Ianuarie. Sumele sunt exact la fel la apa, gaze, caldura, lift.
Mai exista si o alta problema prin faptul ca pe bloc avem instalate niste antene, un banner publicitar si spatiul de la parter inchiriat unei firme dar administratorul nu ne informeaza ce se intampla cu banii din aceste chirii. Tot ce se repara (pe hartie) si tot ce se cumpara ne este imputat la intretinere. Nu ne-a cerut nimeni acceptul sa instaleze bannerul sau antenele de comunicatii. Este legal?
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
vitalsmart, utilizator
Administratorul si presedintele asociatiei poate fi schimbat. Daca aveti suspiciuni de furt si de gestiune frauduloasa puteti in nume propriu sa le faceti plangere sau sa actionati in instanta, insa trebuie sa aveti argumente si documente sa va sustineti plangerea sau cererea de chemare in judecata.
Pentru montarea antenei gsm este necesar acordul proprietarulor 50%+1 si al celor de la ultimul etaj obtinut prin hotarare a adunarii generale. Pentru banner se poate lua si o decizie in comitetul executiv dar cu acordul proprietarilor direct afectati.

In privinta facturilor verificati totalul sumelor repartizate in lista cu facturile din centralizatorul lunii decembrie.
Buna seara,
Asociatia de locatari trebuie sa aiba o comisie de cenzori care verifica toate aspectele mentionate de catre dumnevoastra aici. Solicitati lamuriri de la presedintele comisiei de cenzori.

Alte discuții în legătură

Afisare liste intretine cu intarziere de 4 luni yotantzy yotantzy Buna ziua , Locuiesc in Sos .Viilor Nr.92 Bl.4 A si B , blocul este administrat de Firma SCOMET , listele de intretinere se afiseaza cu 4 luni in urma ,pe ... (vezi toată discuția)
Antene gsm pe blocuri de locuinte dan.dan dan.dan Buna dimineata, Vreau sa stiu daca o firma de telefonie mobila poate instala pe terasa blocului antene GSM fara acordul tuturor locatarilor din bloc. Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)