avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferente apa calda/apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferente apa calda/apa rece

Buna ziua,
Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica "Diferente apa calda/ apa rece". Fiecare apartment are acum de plata inca o suma, pe langa cea platita in functie de indexul transmis. Puteti va rog sa ma lamuriti ce reprezinta aceste diferente?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2016
DanAlyna, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanAlyna , utilizator 15:56, 13 Martie 2016
diferenta de apa rece si calda reprezinta diferenta dintre consumul inregistrat de apometrul general al blocului si suma consumurilor individuale predate de catre proprietari. diferenta apare, datorita clasei diferite ale apometrelor (cel al furnizorilor avand clasa cea mai fina, inregistrand orice picatura, pe cand cele din apartamente sunt de clasa inferioara). aceste diferente se repartizeaza proprietarilor in functie de modalitatea aprobata de catre comitetul executiv, de ex: egal pe ap, pe nr de persoane, in functie de consum , etc.
Va multumesc pentru raspuns. Aceasta diferenta este facturata separat sau reiese din facturile lunare? Se plateste in fiecare luna sau la un anumit interval?

Multumesc.
Factura de la furnizor este pentru consumul inregistrat la contorul de bransament si este o suma unica.
Diferenta de consum este constatata de administrator cand face calculul consumului si vede ca proprietarii au declarat mai putin decat s-a inregistrat pe contorul de bransament.
Aceasta diferenta o repartizeaza asa cum s-a hotarat in asociatie.

Furnizorul nu are nicio treaba cu ce diferente de consum sunt in asociatii, adica dicolo de contorul de bransament.
Va multumesc pentru raspuns, acum este foarte clar.
DanAlyna a scris:
Pe lista de plata a cotelor de contributie la cheltuielile AP a aparut la rubrica Cheltuieli pe cota parte indiviza, subrubrica "Diferente apa calda/ apa rece".

Daca pana cum nu ati avut aceasta rubrica asa cum spuneti, intrebati administratorul si poate o sa aflati ca acum a fost o avarie, o pierdere mai serioasa de apa si de aceea a fost nevoie sa o treaca separat pe acea coloana. Spun asta pentru ca micile diferente ce pot apare datorita clasei de precizie a apometrelor sunt adesea mici si pot fi incluse in pretul metrului cub ducand pretul de exemplu de la 6,23 la 6,39 lei/m.c si se acopera factura. Alte diferente se pot repartiza pe numar de persoane, Mai rar si doar atunci cand diferentele sunt mari, generate de o avrie, se justifica repartizare pe cota indiviza.

Alte discuții în legătură

Ce se plateste din fondul de rulment? smadoiumihaela smadoiumihaela BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment. Pepe69 Pepe69 Se pot folosi banii din fondul de rulment pentru lucrari la constructia unei sarpante pentru acoperisul blocului? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)