avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se plateste din fondul de rulment?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se plateste din fondul de rulment?

BunA ziua! Am platit fondul de rulment cerut de administrator, iar acum, avand restante la intretinere, l-am rugat sa ia banii din fond, dar a refuzat sub pretext ca fondul va fi folosit pentru a plati penalizari la facturi. E legal? Eu stiam ca pot sa-l folosesc ca sa-mi platesc propria restanta, dupa cum administratorul m-a asigurat timp de cateva luni.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:25, 23 Februarie 2012
Fondul acela de rulment in mod normal e un fond pentru cheltuieli curente. Destinatia sumelor e stabilita de adunarea generala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Fondul de rulment se foloseste la platit facturile.La momentul afisarii listelor de intretinere,
facturile sunt deja platite.Prin lista se strang sumele impartite conform consumurilor,spatiu
indiviza,persoane -se reface astfel fondul de rulment.





smadoiumihaela a scris:

fondul va fi folosit pentru a plati penalizari la facturi.

In temeiul disp art 24 (1) din HG nr 1588/2007 fondul de rulment reprezinta suma dispusa de asociatia de proprietari in vederea achitarii cheltuielilor curente lunare ale asociatiei de proprietari
Nu puteti folosi fondul de rulment pentru plata restantei, asa cum ati dori dv.
Din el, asa cum s-a spus aici, se achita la furnizori facturile care au venit la asociatie inainte ca ele sa fie repartizate si incasate de la locatari.

Adunarea generala nu poate hotari nimic in legatura cu utilizarea lui, poate hotari doar marirea cuantumului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2012
elga50, moderator
Poate ajuta si precizarea ca fondul de rulment se dimensioneaza in asa fel ca sa acopere cheltuielile pe o luna si nu pe mai multe luni.
Sigur ca in situatia cand cineva pleca din asociatie, se poate folosi de acest fond in sensul compensarii, scaderii din cotele lunare, restante... Dar atat timp cat proprietarul ramane in asociatie trebuie sa aiba permanent fondul de rulment la asociatie. Iar pentru cei care au restante, acel fond este demult epuizat pentru ca, asa cum s-a precizat mai sus, de regula fondul de rulment acopera cheltuielile unei luni pana la afisarea listei aferenta lunii trecute. Ori restantier se devine deabia peste alta luna si fond de rulment nu mai este.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Buna seara, spuneti-mi si mie, va rog, fondul de rulment este purtator de dobanda? Eu stiu ca acest fond se ruleaza lunar pentru a fi platite facturile pe care ... (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)