avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Investitii asociatie de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Investitii asociatie de propietari

se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in vedere ca acest fond se foloseste comform legi pentru reparatii si pentru cheltuieli adiministrative ?sau se poate face un fond de investiitii
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:08, 23 August 2015
Fondul de penalitati poate fi folosit pentru reparatii sau investitii in partile comune.
Interfonul se considera ca fiind o parte comuna pe cand apometrele sunt proprietatea individuala a fiecarui proprietar.
Concluzia o trageti singur!:)
Intretinerea,reparatia,verificarea si inlocuirea apometrelor din apartamente intra in responsabilitatea proprietarilor apartamentelor unde sunt instalate
Inlocuire interfon se poate realiza din fondul de penalizari,conform
L nr 230/2007 Art 49 (3) (3) Sumele rezultate din aplicarea penalităţilor de întârziere vor face obiectul fondului de penalităţi al asociaţiei de proprietari şi se vor utiliza numai pentru plata penalizărilor impuse asociaţiei de proprietari de către terţi şi pentru cheltuieli cu reparaţiile asupra proprietăţii comune sau alte cheltuieli de natură administrativă.

printr-o decizie a adunari generale s-a hotarat si s-a executat schimbarea apometrelor din apartamenre din aceste fonduri ,sa inteleg ca este ilegal?comform l 230/2007 se spune ca aceste fonduri se pot folosi pentru reparatii si cheltuieli adiministrative nu se spune nimic de investitii pentru investitii in partile comune
Hotararea AG este ilegala intrucat s-a hotarat utilizarea unor fonduri care trebuie utilizate pentru reparatii sau investitii in partile comune in inlocuirea unor echipamente individuale.
Proprietarii care au fost penalizati pot da asociatia in judecata pentru deturnarea fondurilor in interesul personal al unor proprietari.
Apometrele sunt individuale si nu comune.
Legea 230/2007 prevede la:
Art.49
..............
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Cheltuielile administrative sunt cele care se fac in procesul administrarii, gen toner pentru imprimanta, maturi, creioane, pixuri, lopeti, hartie, becuri etc.
Nu apometre care sunt obiecte individuale.

Alte discuții în legătură

Sold casa asociatie de proprietari cata2472 cata2472 Buna seara. Vreau sa verific soldul de casa la o asociatie de proprietari. Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect. Fd. rulment+Fd reparatii - Depozit ... (vezi toată discuția)
Se poate popri fondul de rulment, de reparatii sau cel cu destinatie speciala ? Robert58 Robert58 Buna ziua ! Datorita a 2 mari datorinci, un furnizor de agent termic s-a indreptat impotriva asociatiei cu care desigur avea incheiat contract de ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)