avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Activitate AnamariaSuciu

Activitate AnamariaSuciu

Batrana (sotia) a murit acum patru ani. Terenul si ce a mai avut l-a lasat familiei care a ingrijit-o.
Doar ca fara acte la notar.
Asta-i problema. Alti mostenitori nu stie nimeni sa fi avut.
Multumesc pentru raspuns.
Ideea cu cumpararea in urma executarii silite mi-a venit si mie.E o primarie de comuna , o sa merg sa vorbesc cu juristul lor.
Nu cred ca exista vreun mostenitor , au trecut 4-5 ani de la moartea ambilor soti , satul in care au locuit s-a si desfiintat(mai exista doar 2 case locuite), de asta situatia terenurilor e atat de incurcata.Daca ar fi un orice alt mostenitor as avea de la cine cumpara B-).
Vream sa cumparam mai multe parcele, urmand sa le comasam. Parcela cu situatia incurcata e chiar in mijlocul lotului pe care vrem sa-l cumparam.
Legal , in afara de executarea silita de catre primarie(care nu se stie cat poate dura , cine se prezinta la licitatie etc) mai putem face ceva , ca sa depistam proprietarul actual al terenului si apoi sa-l cumparam de la el?

O zi buna,
Anamaria Suciu
Buna ziua,

Vreau sa cumpar un teren extravilan. Terenul apartine unei familii care a avut in intretinere o batrana. Dar nu au facut acte. Impozitul nu mai e platit de 4-5 ani , si nici nu doresc sa-l mai achite.
Tot satul stie ca batrana care a fost in intretinere a lasat terenul acestei familii , dar in CF figureaza sotul batranei , care a decedat inaintea ei.
In aceasta situatie , ce ar fi de facut , mentionez ca actualii proprietari ,, de fapt,, sunt de acord sa vanda terenul respectiv , nu au bani sa achite impozitul restant si primaria este in pragul executarii silite.Adica nu stiu ce inseamna in pragul , trecand deja 4-5 ani de la ultima plata a impozitului.
Eu doresc sa cumpar terenul , si sa achit impozitul restant.
Se poate face ceva in aceasta situatie?
Multumiri,
Anamaria Suciu