avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate mihaigb

Activitate mihaigb

Răspuns la discuția faliment sau ce alta solutie?
Multumesc rtek! La sfarsitul procedurii de faliment pentru SRL-ul in cauza, mai pot avea calitatea de asociat in alte entitati prezente/viitoare?
Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti cu privire la un SRL, in care sunt actionar unic. Neavand activitate, i-am suspendat activitatea in Nov.2007. In Nov 2010 s-a reluat activitatea de la sine.
De ceva timp incerc sa lichidez societatea respectiva si descoper tot felul de probleme cum ar fi:
Adm Fin. imi comunica ca in aceasta perioada contabila nu a depus declaratiile periodice obligatorii. Contabila imi comunica ca a depus o cerere pentru a nu depune respectivele declaratii insa nu a verificat si raspunsul celor de la A.F. Acesta fiind negativ pe motiv ca SRL-ul are debite neachitate.
Mi s-a oferit fisa sintetica de unde rezulta ca debitele sunt de fapt majorari si intarzieri neachitate in 2007 odata cu debitul. Se pare ca, contabila de la acea vreme nu mi le-a comunicat sau nu s-au stins, inca nu stiu exact care e problema. Debitele fiind foarte mari, cca 20.000 lei, nu voi avea din ce sa le achit, SRL-ul nemaiavand activitate. Puteam suspenda activitatea avand debite la acea data? pt ca nu mai stiu daca Reg Comertului mi-a solicitat vreo hartie de la Anaf. Ce solutii am pentru a lichida totusi societatea?
Pot scapa de amenzi pentru fisele nedepuse printr-o singura amenda cumulata?
In cazul in care imi pot declar falimentul, se vor regresa pentru recuperarea debitului catre actionar ca persoana fizica? Actionarul, odata declarat falimentul SRL-ului respectiv mai poate detine titulatura de asociat in alte SRL-uri?

In cazul in care nu am fost foarte explicit va rog sa imi spuneti ce anume sa reiau si sper sa primesc cateva sfaturi.

Multumesc frumos,
Mihai