avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... faliment sau ce alta solutie?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

faliment sau ce alta solutie?

Buna seara,
Va rog sa ma sfatuiti cu privire la un SRL, in care sunt actionar unic. Neavand activitate, i-am suspendat activitatea in Nov.2007. In Nov 2010 s-a reluat activitatea de la sine.
De ceva timp incerc sa lichidez societatea respectiva si descoper tot felul de probleme cum ar fi:
Adm Fin. imi comunica ca in aceasta perioada contabila nu a depus declaratiile periodice obligatorii. Contabila imi comunica ca a depus o cerere pentru a nu depune respectivele declaratii insa nu a verificat si raspunsul celor de la A.F. Acesta fiind negativ pe motiv ca SRL-ul are debite neachitate.
Mi s-a oferit fisa sintetica de unde rezulta ca debitele sunt de fapt majorari si intarzieri neachitate in 2007 odata cu debitul. Se pare ca, contabila de la acea vreme nu mi le-a comunicat sau nu s-au stins, inca nu stiu exact care e problema. Debitele fiind foarte mari, cca 20.000 lei, nu voi avea din ce sa le achit, SRL-ul nemaiavand activitate. Puteam suspenda activitatea avand debite la acea data? pt ca nu mai stiu daca Reg Comertului mi-a solicitat vreo hartie de la Anaf. Ce solutii am pentru a lichida totusi societatea?
Pot scapa de amenzi pentru fisele nedepuse printr-o singura amenda cumulata?
In cazul in care imi pot declar falimentul, se vor regresa pentru recuperarea debitului catre actionar ca persoana fizica? Actionarul, odata declarat falimentul SRL-ului respectiv mai poate detine titulatura de asociat in alte SRL-uri?

In cazul in care nu am fost foarte explicit va rog sa imi spuneti ce anume sa reiau si sper sa primesc cateva sfaturi.

Multumesc frumos,
Mihai
Cel mai recent răspuns: rtek , utilizator 20:49, 10 Mai 2011
Sal!
Cel mai indicat este, dupa parerea mea, si asa cum este indicat, sa initiati falimentul societatii, varianta simplificata. Societarii raspund in limita capitalului social varsat (200 probabil si la dvs). Suspendarea activitatii firmei nu implica si suspendarea efectuarii platilor la bugetul de stat (pentru sumele stabilite pana la momentul suspendarii), asa ca ele trebuiau platite. De asemenea, neobtinerea regimului derogatoriu cu privire la depunerea declaratiilor nu va exonereaza de aceasta obligatie: trebuiau depuse trimestrial declaratiile de impozit pe profit si TVA daca era cazul! In cazul inregistrarii starii de insolventa a societatii, important este, totusi, sa aveti contabilitatea pusa la punct!
Succes
Multumesc rtek! La sfarsitul procedurii de faliment pentru SRL-ul in cauza, mai pot avea calitatea de asociat in alte entitati prezente/viitoare?
mihaigb a scris:

Multumesc rtek! La sfarsitul procedurii de faliment pentru SRL-ul in cauza, mai pot avea calitatea de asociat in alte entitati prezente/viitoare?

Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se depune bilant pt o societate cu activitate suspendata ? gruias gruias Buna ziua, La o societate ( SRL ) cu activitaea suspendata in nov 2008, am depus bilantul pe 2008 in 2009. Anul acesta am depus trimestrial declaratiile ... (vezi toată discuția)
Srl suspendat Akay Akay Salutare, Am avut si eu un SRL pe care l-am suspendat in 2008, anul trecut in mai contabila mi-a transmis ca s-au facut trei ani de la suspendare si SRL ... (vezi toată discuția)
Evitare impozit forfetar prin faliment? infoleg infoleg De maine 1 mai 2009, daca bine am inteles, chiar daca mergem sa suspendam activitatea sau sa radiem firma tot intram sub incidenta taxei maritului Pogea cel ... (vezi toată discuția)