avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general se depune bilant pt o societate cu activitate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se depune bilant pt o societate cu activitate suspendata ?

Buna ziua,

La o societate ( SRL ) cu activitaea suspendata in nov 2008, am depus bilantul pe 2008 in 2009.
Anul acesta am depus trimestrial declaratiile 100, 102 pe zero.
Mai trebuie depus si bilant anual sau semianual ?
Care sunt actele normative ce definesc obligatiile (actele ce trebuiesc depuse)pentru societatile cu activitea suspendata.

va multumesc,
gabriel
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 00:38, 13 Aprilie 2011
Da! Veti depune Situatiile Financiare (bilant), semestrial si anual.
O seara buna!
aceleasi ca si pentru firmele cu activitate ;
Adica o firma cu act suspendata depune toate declaratiile si intocmeste si bilanturi ;
doar daca ati fi cerut regim derogatoriu de la depunerea unor declaratii ati mai fi scapat de 100,300 , 102 si parca mai sint citeva dar nu mai stiu acum
Da,trebuie depuse toate ,inclusiv bilant.Pentru ca pe viitor sa nu mai depuneti,trebuie sa vi se aprobe regimul derogatoriu de catre administratia financiara.
Trebuie sa faceti o cerere de felul urmator (model)
CATRE,
ADMINISTRATIA FINANCIARA ............................


Dl. ............................. asociat la ............................. , cu sediul in Bucuresti, str. ............................. CUI: RO ............................. avand in acelasi timp si calitatea de administrator la ............................. . (in baza actului constitutiv al societatii comerciale), in temeiul prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societãtii:

Prin prezenta cerere - solicita:

- aprobarea regimului derogatoriu pentru .............................

Anexam in acest sens:
- Copia Certificatului Constatator (referitor la suspendarea activitatii firmei pe o perioada de 3 ani) - eliberat de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti
- Copia Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor - prin care s-a luat decizia de suspendare a activitatii societatii .
- Declaratia pe propria raspundere cu privire la urmatoarele:
- societatea comerciala ............................. . - nu are control fiscal inceput,
- societatea comerciala ............................. . - nu dispune de personal angajat,
- societatea comerciala ............................. - nu plateste venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului

Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se însarcineazã ..........in calitate de............ al societatii, care va avea ca sarcina si efectuarea tuturor formalitatilor la Administratia Financiara a ...................




Administrator

Atentie : regimul de declarare derogatoriu nu exonereaza firmele de depunerea bilantului !
Iar conditiile sunt atat de restrictive incat mai bine invatati singur contabilitate , asta daca nu aveti un contabil intelegator.
Daca vreti sa nu mai faceti nicio cheltuiala cu firma desfintati-o ! (lichidarea unei firme presupune si ea o cheltuiala - dar aceasta este comuna tuturor societatilor infiintate : mai devreme sau mai tarziu tot o vor face ; intre timp insa cresc si celelalte cheltuieli)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar steluta bz steluta bz In completarea intrebarii anterioare privind impozitul forfetar pentru firmele suspendate prin Camera de Comert, care sunt urmatorii pasi de facut pentru a ... (vezi toată discuția)
Raportari contabile delevadova delevadova daca o firma este suspendata pe o perioada de 3 ani se mai depune vre-o declaratie sau numai bilantul la sfarsit de an? (vezi toată discuția)
Bilant in caz de suspendare? Franken Franken Buna ziua! Vreau sa stiu si eu daca este obligatorie depunerea bilantului contabil pentru o Societate Comerciala care are activitatea suspendata pentru 3 ani, ... (vezi toată discuția)