detin o locuinta intr-un imobil in care mai locuieste o familie, avand curtea comuna. actele de proprietate, spatiile comune cf-ul, toate sunt in regula, fiecare cu partea lui. eu am scos la vanzare imobilul, iar initial vecinii s-au aratat interesati de achizitia acestuia, insa de 2 ani nu au banii. problema e ca de cate ori vine un cumparator pentru imobil, vecinii ies afara si fac un scandal monstru, cum ca nu va avea "liniste" acolo si ca actele de proprietate sunt falsificate si ca o sa-si piarda banii, iar cand incerc sa discut cu acestia imi spun "oria va fi a mea partea aceea, ori a nimanui". problema e ca au pierdut ceva proces de mostenire pentru un alt imobil si erau pe punctul de a fi executati siliti, asa ca nu au bani si nici nu cred ca vor avea in curand, ca sa cumpere imobilul. ce pot face, in ce temei pot sa-i dau in judecata sau sa chem politia pentru a nu mai speria clientii la partea mea din imobil? am pierdut cel putin 5 clienti din aceasta cauza, toti s-au speriat de actiunile acestor vecini mizerabili.
buna ziua,
am urmarit subiectul privind asocierea fara personalitate juridica si mi-a fost de un real ajutor. ma pregatesc pentru a infiinta o societate civila profesionala de psihologie, ca si in cazul de mai sus. in cadrul societatii voi activa eu si sotia mea. mentionez ca sotia mea este angajata si in alt loc. as dori sa-mi confirmati daca am inteles bine procedurile in ceea ce priveste declaratiile la ANAF. astfel voi depune:
1. declaratie 010 de inregistrare fiscala a societatii civile,
2. declaratie 223 privind veniturile estimate pe societate (total),
3. declaratie 220 privind venitul estimat al fiecarui membru al societatii (fiecare isi depune declaratia proprie, asadar 2x220),
4.declaratie 204 privind venitul anual realizat de societate (total) si
5. declaratie 200 privind venitul anual realizat de catre fiecare membru al societatii (de asemenea individual deci 2x200)
eu nefiind angajat in alt loc, voi fi obligat sa depun si declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale. cu privire la acest aspect, in actul de constituire al societatii civile profesionale, veniturile au fost distribuite 99% in favoarea sotiei si 1% in favoarea mea deoarece fiind deja angajata in alt loc nu e obligata sa plateasca inca o data contributiile la asigurarile sociale, iar eu, avnad venitul corespunzator acelui 1%, voi plati in raport cu salariul minim pe economie. as vrea sa aflu daca mi-a scapat ceva sau daca am gresit in cele de mai sus.
o alta intrebare ar fi legata de venitul net si castigul net. venitul net reprezinta venitul brut-deduceri, iar castigul net reprezinta venitul net-16%-6,5%. in cazul in care doresc sa aplic in viitor pentru un credit, va fi luat in considerare venitul net sau castigul net?
va multumesc!