avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate isty41

Activitate isty41

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
porcul a scris:

dai examen,suspenzi activitatea pana esti domn' primar si dupa aia esti definitiv

Nu stiu, poate ai dreptate, dar este discutabil, deoarece conform articolului trebuie sa ai un mandat (4 ani ca si demnitar), ceea ce eu nu inteleg este ca acel mandat trebuie sa fie inainte de a promova examenul de primire sau inainte de a da examenul de definitivare sau intre cele doua "care a exercitat cel putin un mandat"
EX: Esti presedinte cj 2008-2012, in 2012 promovezi examenul de primire, ti se poate da calitatea de avocat definitiv la cerere (fara examen de definitivare)????? sau si fara stagiu

porcul a scris:

dai examen,suspenzi activitatea pana esti domn' primar si dupa aia esti definitiv:)

Nu stiu, poate ai dreptate, dar este discutabil, deoarece conform articolului trebuie sa ai un mandat (4 ani ca si demnitar), ceea ce eu nu inteleg este ca acel mandat trebuie sa fie inainte de a promova examenul de primire sau inainte de a da examenul de definitivare sau intre cele doua \"care a exercitat cel putin un mandat\"
EX: Esti presedinte cj 2008-2012, in 2012 promovezi examenul de primire, ti se poate da calitatea de avocat definitiv la cerere (fara examen de definitivare)????? sau si fara stagiu

Legea 51/1995 profesiei de avocat, republicata in 2011. Legea nr. 51/1995
Art. 20
(7) Avocatul stagiar care a exercitat cel putin un mandat de parlamentar, primar, viceprimar, presedinte de consiliu judetean sau vicepresedinte de consiliu judetean, dobandeste la cerere calitatea de avocat definitiv.
Explicati-mi va rog!!
este necesar pentru inscriere foaia matricola???
am diploma de licenta dar foaia matricola nu, "Inca nu sunt facute mai dureaza:)"