avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate cristian11

Activitate cristian11

Răspuns la discuția Comunicare IPJ
Sa inteleg ca pot fi sanctionat de 2 ori pentru aceeasi contraventie. Daca eram oprit de politie in perioada de dupa trecerea termenului de apel, savarseam o infractiune, fiindca apaream cu permisul suspendat, chiar daca nu-l predasem. Acum daca o sa conduc dupa data de 22 mai, acelasi lucru.
Actul prin care s-a intocmit aceasta noua (veche) contraventie cum poate fi atacat?
Este act administrativ?
Discuție Comunicare IPJ
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea contraventionala de prima instanta! Am primit acasa comunicarea sentintei care cuprindea hotararea judecatoreasca si mentiunea ca poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile!
Am renuntat sa-mi mai bat capul si am renuntat la recurs. Dupa cele 15 zile, o luna nu am mai condus (termenul pt care imi era suspendat carnetul de conducere).
Dupa acea luna am fost oprit de un echipaj de politie pt o verificare de rutina...Dupa verificare am fost intrebat ce s-a intamplat de am avut carnetul de conducere suspendat. Cand mi s-au returnat actele, agentul de politie mi-a spus ca lor le apare in sistem ca am avut suspendat carnetul de conducere timp de 1 luna din data X (data care coincidea cu data sentintei).
Totul bun si frumos pana acum 2 zile cand primesc o scrisoare recomandata de la IPJ, prin care sunt anuntat ca datorita faptul ca nu am predat carnetul de conducere, dupa ce mi s-a respins plangerea contraventionala....de pe data de 22 mai dreptul de a conduce imi este suspendat pe 2 luni (1luna din sanctiunea din proces verbal + 1 luna sanctiune pt nepredarea permisului).

Mentionez ca nu am primit nicio alta instiintare de la IPJ dupa comunicarea sentintei, prin care sa fiu nevoit sa predau permisul.
Mi se pare ceva stupid, avand in vedere ca nu aveam de unde sa stiu acest lucru (predarea permisului), plus ca in sistemul politiei rutiere am aparut ca am avut suspendat permisul de conducere timp de 1 luna.
Va adresez urmatoarea intrebare: ce se poate face in acest caz?

Multumesc anticipat!