facand abstractie de starea faptica si considerand ca sunt vinovata de producerea accidentului exista baza legala care sa le permita sa-mi ia permisul avand in vedere ca m-am vatamat singura?
Va multumesc pentru raspuns. Daca e sa analizam exact cum s-a produs accidentul responsabilitatea ar trebui impartita, dar avand in vedere legislatia care lasa mult de dorit evident ca se incearca varianta cea mai usoara si clar nu e cazul de discutat aici.
Banuiesc ca ma incadrez la art 111 pct 4 dar exista o contradictie avand in vedere ca eu sunt singura parte vatamata dar in acelasi timp si faptuitor - legea ma pedepseste ca ma vatamez singura?
Din cate stiu, ca sa mi se retina permisul, ar fi trebuit sa provoc vatamarea corporala a altei persoane nu a mea, iar acea persoana ar fi avut nevoie de ingrijiri medicale pe parcursul catorva zile. Din punctul meu de vedere se putea solutiona totul pe cale amiabila, ok eu imi iau amenda si repar cealalta masina si toata lumea e in regula si mai putina birocratie / alergatura.
Oricum intrebarea mea este daca mi se poate retine permisul avand in vedere ca eu sunt singura parte vatamata.
mi s-a retinut permisul in urma unui accident rutier in care sunt si faptuitor si victima. starea faptica se prezinta astfel:
asteptam la stopul in vederea eliberarii benzilor de mers in vederea efectuarii virajului la stanga pe un bulevard, in conditii de siguranta. Conducatorii autoturismelor de pe benzile 1 si 2 ce se deplasau in directia de mers spre dreapta, s-au oprit formandu-se pe cele doua benzi mai sus mentionate doua coloane pe o distanta de aproximativ 50m. Conducatorul unei dubite visinii ce se afla pe banda a doua, fiind prima din coloana, s-a uitat in oglinda retrovizoare vanzand astfel daca exista sau nu un autoturism pe banda a treia si mi-a facut semn sa trec. In momentul in care eram deja in dreptul benzii a treia, un autocar a intrat in autoturismul condus de catre mine.
Avand in vedere ca permisul mi s-a suspendat in conformitate cu prevederile art 111 din OUG 195/2002 in baza art 184 alin 1 si 3 din Codul penal, consider masura retinerii abuziva si neintemeiata, deoarece nu am provocat nici o vatamare corporala nici unei persoane care sa poata atrage raspunderea penala in conformitate cu prevederile art. 184 alin 1 si 3 din Codul penal, singura persoana care a avut nevoie de ingrijiri medical in cauza a fost subsemnata pentru care nu a fost necesara nici o zi de spitalizare.
Am facut sezisare la politie si am cerut sa mi se returneze carnetul deoarece nu mi se poate lua permisul avand in vedere ca eu sunt singura parte vatamata si chiar e prea mult spus parte vatamata. Raspunsul dansilor a fost ca mi s-a luat permisul ca nu am acordat prioritate - dar am acordat - si pt ca sunt parte vatamata (desi in codul penal din cate stiu eu ar fi trebuit sa produc vatamarea altei persoane nu a mea si sa fie nevoie de ca partea vatamata sa fie spitalizata pentru cateva zile). De asemenea daca procurorul decide neurmarirea penala vor sa-mi suspende permisul pe 3 luni.
Toata povestea asta mi se pare un non sens - ce cai de atac sunt? Va multumesc