avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate faraC130

Activitate faraC130

Am directionat cei 2% din impozit catre asociatia de proprietari unde locuiesc. Dupa un an si jumatate au intrat banii in contul asociatiei ( cei de pe anul 2010), insa acum au aparut probleme: contabila nu stie cum se inregistreaza banii in contabilitate si nici cum pot fi ei folositi ( ca un fond de reparatii comun tuturor proprietarilor sa ca fond de reparatii asociat apartamentului meu?).
Răspuns la discuția doi la suta din impozit
Multumesc. Sper sa rezolv ceva
Răspuns la discuția doi la suta din impozit
Nu as vrea sa las banii la stat daca ma pot folosi de ei. Dupa cum am mentionat mai sus, dupa verificarea extrasului de cont al asociatiei din iunie 2011 pana in martie 2012, am constatat ca banii nu au fost virati in cont. Daca am inteles bine, ar trebui sa depun o cerere in baza legii544 pentru a afla ce sa intamplat cu banii. Intrebarea este: eu locuind in Bucuresti sector 3, cererea o depun la circa financiara a sectorului sau la cea a municipiului Bucuresti? Multumesc
Răspuns la discuția doi la suta din impozit
Am verificat la asociatie extrasurile de cont din iunie 2011 pana in martie 2012 si nu s-a facut nici o depunere. Deci trebuie sa depun o cerere asa cum m-ati invatat. Problema este unde deoarece eu locuiesc in Bucuresti sector 3: la administratia financiara a sect 3 sau la Directia generala a finantelor Bucuresti?
Răspuns la discuția doi la suta din impozit
Multumesc pentru raspuns. stiti cumva daca cererea o pot depune online sau trebuie sa o fac de mana si sa o depun la Directia generala?
Precizez ca locuiesc in Bucuresti, sector 3. In cazul acesta cererea o fac la DGFP bucuresti sau la administratia de sector?
Răspuns la discuția doi la suta din impozit
revin dupa o lunga perioada deoarece se apropie perioada pentru anul 2011 si am am probleme cu banii din 2010.
am verificat la asociatie si cei 2% din impozitul pe anul 2010 nu au fost virati in contul asociatiei.
1. unde si cum pot afla detalii despre acei bani si daca au fost trimisi sau nu?
2. care este termenul limita pana la care banii ar fi trebuit virati?
precizez ca banii au fost virati in contul asociatiei de proprietari unde locuiesc pentru a fi folositi la reparatii dar dupa cum am mentionat, pana la 31.12.2011 nu au fost virati
Răspuns la discuția doi la suta din impozit
Multumesc. Ma gandeam eu ca nu pierde statul prea mult. Dar sunt buni si astia decat deloc.
Buna ziua
Stiu ca pot directiona doi la suta din impozitul pe venit catre anumite societati non profit sau alte categorii. Am citit mai multe si pe net si pe forum si sunt lamurit catre cine si in ce conditii. Intrebarea mea este alta: cat reprezinta mai exact acest doi la suta? S cel mai bine ar fi pe un exemplu: sa spunem ca venitul meu pe anul 2010 a fost de 10000 ron din care statul a oprit impozitul de 16% adica 1600 ron. Care este suma corespunzatoare pentru cei 2%?
Am intrebat la circa financiara si am primit doua raspunsuri diferite: 200 si 32; care este cel corect?
Multumesc