Suprafata utila max. 120mp...dar se refera la suprafata utila cum reiese din extrasul cartea funciara sau din masuratorile cadastrale? Asta e dilema...
Si in cartea funciara are 120mp sau 120,6mp ? Deci prin urmare, pot sau nu sa achizitionez cu 5%? Conteaza ce scrie in cartea funciara sau in planurile cadastrale ? ANAF-ul unde se uita ?
- nici daca in cartea funciara e trecuta suprafata 120mp fix ?
- nici daca exista o toleranta admise de lege de 2% la masuratorile cadastrale, deci existand posibilitatea ca el sa aibe 120,6 - 2% adica sub 120 ?
Asta stiu si eu. Problema e ca apartamentul in cauza are 120,6 mp utili pe fisa cadastrala si 120mp in extrasul de carte funciara. Si mai exista o eroare admisa de lege pt masuratorile cadastrale de 2%.
Ma pot incadra la ce ati scris mai sus sau nu? Asta era intrebarea...
Doresc sa achizitionez un apartament nou, cu TVA de 5%. Una din reguli e ca suprafata utila sa nu depaseasca 120mp. Problema e ca apartamentul in cauza are 120,6 mp. Totusi, legea admite o eroare de 2% la masuratorile cadastrale din cate am inteles, deci el teoretic ar avea 120,6 mp +/- 2%, deci POSIBIL sa aibe sub 120mp.
Credeti ca am baza legala sa il iau cu TVA de 5% ?
Doresc sa achizitionez un apartament nou intr-un ansamblu rezidential. Suprafata utila in cadastru este de 120,6 mp, iar in extrasul de carte funciara este de 120 mp (rotunjit probabil). Una din conditiile pentru a beneficia de TVA 5% este ca suprafata utila a apartamentului sa fie de maxim 120 mp.
In aceste conditii, il pot lua cu 5% TVA, tinand cont de asemeni si de faptul ca prin lege se admite o eroare de 2% la masuratorile cadastrale, deci cu alte cuvinte el ar avea 120,6mp +/- 2%, deci POSIBIL sa aibe si sub 120 ?