Am contractat o persoana autorizata pentru intocmirea documentatiei cadastrale. Si am dat de alte probleme. Conform actului de vanzare-cumparare si conform titlului de proprietate emis pe numele vanzatorului avem 1000 mp (50mX20 m) . In teren insa situatia se prezinta asa. Intr-un colt al terenul, exista o rapa, cu un parau, care in dreptul terenului nostru face o bucla. Din cauza aceasta malul erodeaza de la an, iar paraul intra din ce in ce mai adanc pe proprietatea nostra. Conform schitelor atasate contractului de vanzare-cumparare, terenul se intinde pana pe partea cealalta a paraului. In momentul de fata avem un gard provizoriu, care se opreste pe partea de teren drept si nu trece peste parau. Nu am pus gardul pe limitele proprietatii, ci mai retras.
Cadastristul a facut masuratorile numai pe terenul imprejmuit si nu conform celor inscrise in acte, sustinand ca nu putem redobandi rapa. Conform masuratorilor a identificat 830 mp de teren imprejmuit. Pentru mp lipsa ne-a sugerat sa ne adresam primariei.
Cum se poate asa ceva?
Noi doream sa ne intocmeasca un plan de situatie, pe care s-o prezentam celor de la serviciul cadastral si celor de la primarie, s-a facem intabularea, iar ulterior sa scoatem autorizatia pentru consolidarea malului apei. Nu dorim nicidecum sa renuntam la aproximativ 170 mp teren, pe motivul ca sunt pe malul apei.
Am contractat o persoana autorizata pentru intocmirea documentatiei cadastrale. Si am dat de alte probleme. Conform actului de vanzare-cumparare si conform titlului de proprietate emis pe numele vanzatorului avem 1000 mp (50mX20 m) . In teren insa situatia se prezinta asa. Intr-un colt al terenul, exista o rapa, cu un parau. Practic terenul nostru se intinde pana pe partea cealalta a paraului. In momentul de fata, noi avem un gard provizoriu, care se opreste pe partea de teren drept. Nu am pus gardul pe limitele proprietatii, ci mai retras.
Cadastristul a facut masuratorile numai pe terenul imprejmuit si nu conform celor inscrise in acte, sustinand ca nu putem redobandi rapa. Conform masuratorilor a identificat 830 mp de teren imprejmuit. Pentru mp lipsa ne-a suigerat sa ne adresam primariei.
Cum se poate asa ceva. Noi doream sa ne intocmeasca un plan de situatie, pe care s-o prezentam celor de la serviciul cadastral si celor de la primarie, pentru a putea lua ulterior autorizatia pentru consolidarea malului apei. Nu dorim nicidecum sa renuntam la aproximativ 170 mp teren, pe motivul ca sunt pe malul apei.
As mai avea o nelamurire. 2 din copiii mostenitori nu se afla in tara. Fratele ramas in tara are imputernicire de administrator din partea lor si din partea mamei. Intrebarea este, daca aceasta imputernicire ii confera sau nu dreptul de reprezentare a celor 3 in fata notarului, pentru incheierea actului de partaj voluntar?
Sau este nevoie de o procura speciala pentru incheierea acestui act?
Sau este obligatorie prezenta in persoana a tuturor mostenitorilor?
Multumesc pentru raspuns.
Ei au facut succesiunea si sunt toti de acord sa vanda.
Dar sunt proprietari in indiviziune pe acel teren si constructie impreuna cu tatal meu.
De aceea ma intereseaza, care sunt pasii in urma carora tatal meu sa aiba inscris la cadastru si intabulat jumatate din teren+constructie, iar ceilalti sa aiba toate actele in regula pentru vanzarea celeilalte jumatati.
in 1990 tatal meu a cumparat impreuna cu fratele sau, in indiviziune, un teren, pe care in anii urmatori au construit o casa duplex cu destinatie de casa de vacante.
In urma cu 4 ani, fratele a decedat. Mostenitori sunt sotia si 3 copii, din care 2 nu se afla in tara.
Avand in vedere, ca terenul este in continuare in indiviziune, ca nu s-a facut nici cadastru si nici intabulare, care ar fi pasii care trebuie urmati pentru ca ei sa poata vinde partea lor?