Sotul meu a luat in anul 2008 un imprumut pentru nevoi personale (in baza buletinului) pentru a infiinta un SRL care la momentul actual este suspendat. Creditul a fost contractat pe o perioada de 10 ani. Din nefericire a ramas fara loc de munca si ne este imposibil sa mai achitam rata care se ridica la aproximativ 6 mil lei. As vrea sa stiu ce se poate intampla atunci cand banca il va actiona in instanta. Cat de mult pot creste penalitatile pentru neplata? Mentionez ca el nu are nici un venit si nici o proprietate pe numele lui. Daca SRL-ul este suspendat, ar putea sa primeasca amenzi, tinand cont de faptul ca nu avem nici posibilitatea de a dizolva firma?
Sotul meu a avut un SRL pe care l-a suspendat, iar acum doreste sa-si infiinteze o intreprindere individuala. Cei de la Reg. Com. i-au refuzat cererea pe motiv ca nu poate sa detina si SRL si I.I.
As dori sa stiu care este legea si articolul de lege care interzicerea infiintarea de PFA sau I.I. daca ai un SRL(suspendat).
Sotul meu a depus actele la Reg Comertului pt infiintarea unei I.I. D-na de acolo i-a spus ca dosarul a fost respins, dar nu poate sa-i spuna motivele pentru ca nu are inca actele. Il tot duce cu vorba de cateva zile. I-a cerut 500 lei pentru acte si nu i-a dat chitanta. Noi ne-am gandit ca o sa nea dea chitanta cand sunt gata actele, dra acum ma gandesc ca se va face ca nu a primit banii.Sotul a incercat sa obtina un cazier fiscal de la Administratia Financiara, si i s-a spus ca acesta se trimite direct la Registrul Comertului. Mentionez ca el a mai avut un SRL pe care l-a lichidat.
Intrebari:
1. cum sa faca sa obtina cazierul fiscal? poate sa precizeze un alt motiv pentru eliberarea cazierului?
2. cat de mult se poate intarzia la Reg Comertului? e posibil ca d-na de acolo sa astepte "plicul"?
3. ar trebui sa ceara o audienta la directorul de la R.C. pt rezolvarea problemei?
4. daca dosarul este respins, nu ar trebui sa returneze banii?
Sotul imi spune ca nu exista motive pentru respingerea dosarului.