avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Activitate MAGDAS

Activitate MAGDAS

Buna ziua,
am achitat integral un credit ipotecar si cei de la banca mi-au dat o adresa catre Oficiul / biroul de cadastru si publicitare imobiliara Ploiesti prin care solicita radierea dreptului de ipoteca pentru apartament
si " solicitam comunicarea delegatului notarial a incheierii de carte funciara care sa ateste radierea solicitata"

Cel de la banca mi-a spus ca trebuie sa vin cu un notar la banca ca sa autetifice actul si apoi sa merg cu solicitarea la OCPIPH, dar ca a auzit - insa nu stie sigur ca noul Cod civil permite sa nu mai apelez la notar ( economie de bani si timp) si ca pot obtine radierea depunand solicitarea la OCPIPH fara atestarea notarului.

Daca stie cineva, va rog sa-mi raspunda, m-ar scuti de drumuri inutile( creditul e facut in Bucuresti si in Ploiesti ajung foarte rar)

Multumesc
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea pb pentru ca nu stiu de unde sa incep.
Am achizitionat un apartament in Sinaia, insa, in acest bloc nu este asociatie de propietari, presedinte sau comisie de cenzori, nu exista nici o autoritate decat un administrator care in marea parte a timpului este baut.
Problema cea mai deranjanta a aparut acum 10 zile cand s-a infundat canalizarea si materii fecale au inundat beciul blocului, mirosul patrunzand si in apartament. Astazi a venit o firma cu care "avem contract" de canalizare (in "" deoarece mi s-a refuzat cererea mea de a-l vedea)si au desfundat canalizarea; insa beciul ramane infundat, dl administrator sustinand ca este doar apa si se va evapora, efectiv nu am cu cine sa ma inteleg.
Va rog frumos sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez ca sa pot rezolva:
-problema beciului innundat cu materii fecale
- sa conving locatarii sa infiinteze asociatie de proprietari cu presedinte si cenzori ca atunci cand apar astfel de probleme sa se rezolve fara scandal
- se se verifice activitatea acestui administrator.

Multumesc anticipat.

Multumesc celor care mi-au raspuns,
revin insa cu 2 precizari

1. din cauza canalizarii din strada s-a inundat beciul blocului, mai exact canalizarea stradala s-a infundat si a refulat in beci. In acest caz, nu este de datoria firmei care se ocupa de apa- canal in oras sa curete mizeria?
2. pe chitantele pe care le primim cand platim intretinerea este o stampila "asociatia de locatari nr 2", de aici presupun ca de fapt exista asociatie insa nimeni din bloc nu stie cine este presedinte sau cine sunt cenzorii (de 4 ani si ceva de cand sunt proprietara nu s-a facut nici o sedinta de bloc).
De unde pot sa aflu cine sunt persoanele inscrise in aceasta Asociatie de locatari?
Multumesc