avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... radiere dreptului de ipoteca apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

radiere dreptului de ipoteca apartament

Buna ziua,
am achitat integral un credit ipotecar si cei de la banca mi-au dat o adresa catre Oficiul / biroul de cadastru si publicitare imobiliara Ploiesti prin care solicita radierea dreptului de ipoteca pentru apartament
si " solicitam comunicarea delegatului notarial a incheierii de carte funciara care sa ateste radierea solicitata"

Cel de la banca mi-a spus ca trebuie sa vin cu un notar la banca ca sa autetifice actul si apoi sa merg cu solicitarea la OCPIPH, dar ca a auzit - insa nu stie sigur ca noul Cod civil permite sa nu mai apelez la notar ( economie de bani si timp) si ca pot obtine radierea depunand solicitarea la OCPIPH fara atestarea notarului.

Daca stie cineva, va rog sa-mi raspunda, m-ar scuti de drumuri inutile( creditul e facut in Bucuresti si in Ploiesti ajung foarte rar)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 15:55, 17 Februarie 2012
Singura cale este sa solicitati bancii actul de radiere a ipotecii in forma autentica.
adica, fie notarul merge la banca sa semneze declaratie prin care banca isi da acordul la radierea ipotecii, fie banca trimite un reprezentant mandatat in acest sens pentru a semna declaratia in forma autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca - procedura n_roxxanne n_roxxanne Va rog sa-mi spuneti pasii de urmat pentru radierea ipotecii dupa ce am achitat integral un credit ipotecar la casa.Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci? Banca sau persoana in cauza? Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat ... (vezi toată discuția)
Finalizare de plata pentru credit ipotecar Castravete61 Castravete61 Peste 3 luni voi achita ultima rata a unui credit ipotecar. Care sunt pasii de urmat pentru .ca apartamentul sa devina proprietatea mea ? (vezi toată discuția)