avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipoteca

Buna ziua!
Cine depunea la OCPI cererea pentru radierea ipoteci?
Banca sau persoana in cauza?
Este vorba de un apartament cumparat prin Prima Casa ( achitat integral) iar acum doresc radierea ipotecii din cartea funciara.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Pop , utilizator 18:00, 13 Octombrie 2015
După achitarea unui credit ipotecar, banca în favoarea căreia s-a instuituit dreptul de ipotecă legală asupra imobilului adus în garanție, trebuie să se adreseze notarului public pentru a da o declarație notarială autentică de radiere a ipotecii pe care notarul o va comunica la cartea funciară (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară - Biroul de carte funciară).
În baza acestei declarații autentice, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară - Biroul de carte funciară competent va elibera o încheiere prin care va dispune radierea sarcinilor din cartea funciară a imobilului respectiv.
[ link extern ]

[Puneti sursele de unde copiati sau mesajele de acest tip va vor fi sterse.]
Ultima modificare: Duminică, 16 August 2015
Admin, administrator
Titularul nu poate depune cerea de radiere la OCPI?
Trebuie neaparat sa fie depusa de notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achitat creditul imobiliar astazi. de la banca nu mi s-a dat ... Eugenia201075 Eugenia201075 Am achitat creditul imobiliar astazi. De la banca nu mi s-a dat nimic. Maine au spus sa vin sa inchida contul. Va intreb... ce mai am de facut ca totul sa fie ... (vezi toată discuția)
Radiere dreptului de ipoteca apartament MAGDAS MAGDAS Buna ziua, am achitat integral un credit ipotecar si cei de la banca mi-au dat o adresa catre Oficiul / biroul de cadastru si publicitare imobiliara Ploiesti ... (vezi toată discuția)
Cartea funciara si noul cod civil Anjelique Anjelique Am platit in urma cu doua saptamani , anticipat , un credit bancar , pentru a putea face intabularea unui imobil care a fost depus ca si garantie ipotecara . ... (vezi toată discuția)