In mod normal ar fi trebuit sa rezolve problema conductei sparte deoarece acei 10 lei pe luna pe care ii platim cu totii exact pentru asa ceva ii platim! Dar cum ei nu au nimic de pierdut, nu ii intereseaza. Eu nici macar nu stiu cine este administratorul asociatiei de proprietari si nici vecinii mei nu stiu. Mi s-a spus sa merg la primarie sa intreb. Cu alte cuvinte, firma de intermediere, care este a primarului si mentionez faptul ca toata lumea stie acest lucru, se ocupa de tot, iar asociatiile de proprietari au fost infiintate nu in beneficiul proprietarilor, cum ar fi normal, ci al altor persoane.
Eu am discutat cu vecinii despre toate astea, am incercat sa ii conving sa luam niste masuri, dar am tot primit acelasi raspuns: "Crezi ca rezolvam ceva?!"
Toata lumea este nemultumita dar nimeni nu face nimic!
Vecinul care plateste in avans nu este acelasi cu cel care nu locuieste. In ceea ce priveste orasul, este unul mic, numit Tirgu Neamt, iar aceasta asociatie este mai mult o firma de intermediere, infiintata in folosul unora. In fiecare luna am fost si am intrebat cum calculeaza si de fiecare data nu a reusit nimeni sa imi spuna, pentru ca doar contabila stie, dar ea nu e de gasit. Nu stiu prea bine ce presupune o asociatie de locatari pentru ca abia acum am inceput sa ma documentez. Si... inca o chestie: citirea apometrelor, inclusiv a celui general, se face o data la trei luni. De ce sunt puse pierderi in fiecare luna???
Buna ziua! De cateva luni locuiesc intr-un bloc mic, cu 12 apartamente si in fiecare luna platesc pierderi 5-6 mc de apa. Doar ca eu nu cred ca acestea sunt intradevar pierderi. Vreo trei sau patru vecini, printre care si un bar de la parter unde banuiesc ca se consuma destula apa, duc indecsii la cateva luni, ceea ce inseamna ca apa pe care ei o consuma in lunile respective este calculata ca pierderi pentru restul locatarilor. Dar cand acestia duc indecsii, apa aia nu e platita de doua ori? O data de noi, ca pierdere si apoi de ei, ca apa consumata? Alt vecin plateste cate 100 mc de apa in avans si apoi, pana ii consuma, este trecut pe lista cu zero, nici macar nu i se repartizeaza pierderi.Dar apa pe care el o consuma in alea cateva luni, pe care el a platit-o in avans si pe care apometrul general de pe scara o inregistreaza este considerata pierdere! Apoi, mai am un vecin care a declarat ca nu locuieste, pentru ca sta la casa. Adevarat, doar ca vine cam de trei pri pe saptamana si pe la apartament. Ma intreb, oare apa pe care o consuma el cine o plateste? Nu cumva este tot pierdere? Si acest lucru se intampla cam la toate blocurile din oras. Inca o chestie interesanta: asociatia de locatari este una singura pentru tot orasul si este, de fapt, un fel de intermediar care preia facturile de la firma cu apa si nu face decat sa repartizeze pe locatari consumul. Aceasta firma este a primarului, insa nu si in acte.
Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac? Am discutat cu cei de la asociatie, dar sustin ca ei calculeaza corect si nu au ce sa faca.