avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate pandia florina

Activitate pandia florina

Pe scurt, sotul a fost cadru militar, a decedat, am solicitat MAI pensie de urmas, mi s-a aprobat demersul si mi s-a stabilit cuantumul pensiei, cu precizarea ca, pentru a fi pusa in plata trebuie sa optez pentru pensia militara (eu fiind pensionata "civil"). Am depus o cerere la Casa Judeteana de Pensii cu rugamintea de a-mi sista pensia, intrucat optez pentru cea de urmas (evident, un pic mai mare). Am anexat documente doveditoare, inclusiv adresa MAI prin care acestia solicitau sa li se comunice cu ce data se sisteaza pensia civila. Raspunsul halucinant al celor de la casa judeteana a fost ca nu pot sista pensia, pentru ca n-au programul informatic pus la punct pe noua lege. Am consultat legea noua care spune clar la art. 114, alin.1 in ce conditii se suspenda plata pensiei incepand cu luna imediat urmatoare, eu aflandu-ma in situatia de la lit. j. Ce pot sa fac in situatia in care casa judeteana refuza sa-mi sisteze pensia? Cui ma adresez pentru a-mi revendica acest drept? Sunt ei obligati sa raspunda adresei formulate de MAI? Si daca da, in cat timp? Pot sa-i actionez in instanta? Multumesc mult.