avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am optat pentru pensia de urmas, casa de pensii refuza ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am optat pentru pensia de urmas, casa de pensii refuza sa-mi suspende plata pensiei

Pe scurt, sotul a fost cadru militar, a decedat, am solicitat MAI pensie de urmas, mi s-a aprobat demersul si mi s-a stabilit cuantumul pensiei, cu precizarea ca, pentru a fi pusa in plata trebuie sa optez pentru pensia militara (eu fiind pensionata "civil"). Am depus o cerere la Casa Judeteana de Pensii cu rugamintea de a-mi sista pensia, intrucat optez pentru cea de urmas (evident, un pic mai mare). Am anexat documente doveditoare, inclusiv adresa MAI prin care acestia solicitau sa li se comunice cu ce data se sisteaza pensia civila. Raspunsul halucinant al celor de la casa judeteana a fost ca nu pot sista pensia, pentru ca n-au programul informatic pus la punct pe noua lege. Am consultat legea noua care spune clar la art. 114, alin.1 in ce conditii se suspenda plata pensiei incepand cu luna imediat urmatoare, eu aflandu-ma in situatia de la lit. j. Ce pot sa fac in situatia in care casa judeteana refuza sa-mi sisteze pensia? Cui ma adresez pentru a-mi revendica acest drept? Sunt ei obligati sa raspunda adresei formulate de MAI? Si daca da, in cat timp? Pot sa-i actionez in instanta? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:53, 23 Mai 2011
pandia florina a scris:
Raspunsul halucinant al celor de la casa judeteana a fost ca nu pot sista pensia, pentru ca n-au programul informatic pus la punct pe noua lege.

Da, aveti dreptate, este un raspuns halucinant. Trebuie doar sa emita o decizie de suspendare a platii pensiei, potrivit art. 116 din Legea nr. 263/2010.

Presupun ca acest raspuns nu este unul scris, ci este unul verbal. Asteptati sa va raspunda la cererea pe care ati depus-o, eu sunt convinsa ca vor emite decizie de suspendare a platii pensiei. Nu pot sa va trimita un raspuns de genul "n-avem program informatic pus la punct". Termenul de emitere a oricarei decizii de pensie este de 45 de zile de la depunerea cererii. Reveniti pe Forum daca trec cele 45 de zile si nu ati primit decizia de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara de urmas fyfy fyfy doresc raspuns la o intrebare: - sotia, are 53 de ani, nu lucreaza, poate beneficia pe o perioada de 6 luni de pensie de urmas, solicitand aceste drepturi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință ... parol parol Bună ziua.Născut la data de 08 08 1067 vă aduc la cunoștință următoarele: În perioada 01 august 1991 - 08 august 2007 am lucrat în unități din ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas anders anders In luna martie 2011, in urma decesului sotului - cadru militar, sotia a depus cerere pentru pensia de urmas pentru ea si copilul minor - 16 ani. Pana la ... (vezi toată discuția)