avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara de urmas

doresc raspuns la o intrebare:
- sotia, are 53 de ani, nu lucreaza, poate beneficia pe o perioada de 6 luni de pensie de urmas, solicitand aceste drepturi sistemului de pensii militare (poate opta acum pentru pensie militara), daca sotul a decedat, iar acesta era pensionar de invaliditate la casa de pensii judeteana (civila) din 2000 ?
(sotul nascut in 1949 a decedat in 2010, beneficia de pensie de invaliditate - civila - a lucrat 21 de ani ca militar, in 1991 a trecut in rezerva si s-a angajat in viata civila in 1993, iar in 2000 s-a pensionat pe caz de boala la casa de pensii judeteana - civila)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:47, 13 Decembrie 2010
Foarte important: sotia cui? Doamna era casatorita cu sustinatorul decedat atunci cand acesta a murit?
Sustinatorul decedat nu a solicitat si pensie din sistemul militar? Daca nu a solicitat, care este motivul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia poate primi pensie de urmas daca sotul e decedat din 2000? crinab crinab Sotia unui cadru militar decedat in anul 2000 mai poate solicita pensie de urmas? Daca da si cere pensie de urmas, trebuie sa renunte imediat la pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas militara. cand se da in totalitate? marin_maria marin_maria Sotul meu (cadru militar) a fost plecat in misiune in afara tarii . La intoarcerea din misiune s-a imbolnavit de leucemie. A murit dupa 3 ani. Pe decizia ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare sau ajutor de deces? maria_corina29 maria_corina29 buna seara, am o vecina al carei sot a murit azi, ea este pensionata -pensie de invaliditate iar decedatul nu mai avea nici un venit, nici la pensie nu apucase ... (vezi toată discuția)