Buna ziua ,
in luna Iunie 2010 , am introdus actiune pe Lg.221/2009 la Tribunalul Constanta pentru daune morale si recunoasterea caracterului politic al condamnarii tatalui meu la 9 ani detentie in perioada anilor 1951 - 1954 si 1958 - 1964.
In urma procesului am castigat suma max. care era stipulata in OUG 62/2010 ( ca urmas ) respectiv 5,000 euro. Nu am fost de acord cu sentinta si am contestat-o la Apel. Acelasi lucru l-a facut si Min. Finantelor prin Directia Generala Finante Constanta. Pe timpul derularii procesului a mai aparut un nou proiect de lege ref. la despagubiri pentru fostii detinuti politici. In respectivul proiect de lege ( care a trecut de Comisia Juridica si de Senat , urmand a fi validat de Camera Deputatilor ) nu mai sunt mentionati rudele , respectiv sotia supravietuitoare , copii , rude de gradul al II lea. Din surse bine informate am inteles ca toate procesele in curs vor fi respinse ; ceea ce se si intampla. Daca voi pierde procesul (?) voi putea merge mai departe la Inalta Curte de Casatie si Justitie si daca si acolo voi pierde ... la CEDO ?
Va multumesc.