avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Activitate oana_m_30

Activitate oana_m_30

Situatie: Tatal meu are 2 surori si un frate, o sora buna, iar cealalta sora si fratele sunt consangeni. Sotia tatalui sau a murit acum cativa ani, fara a se dezbate masa succesorala in urma mortii acesteia, iar in urma cu 2 ani a murit si tatal tatalui meu, respectiv bunicul meu. Inainte ca acesta sa moara, a facut act de vanzare cumparare surorei tatalui meu sora consangena (cu tata comun), pe 1/2 din terenul din curte unde se afla casa (terenul vandut nu include casa). Care este calea legala care trebuie aleasa in acest moment si daca vanzarea a fost intocmita corect sau poate fi atacata?
Multumesc
MULTUMESC!
multumesc pentru promptitudinea raspunsului. insa insist sa aflu daca ar mai exista si o alta cale.ma gandesc ca minorul fiind in varsta de 14 ani, avand capacitate de exercitiu restransa, ar putea semna actele donatiei.singura problema ar fi mama minorului..
Situatie: Parintii minorului de 14 ani sunt despartiti, tatal doreste sa treaca unul din cele 2 imobile ai caror proprietari sunt ambii soti pe numele minorului in varsta de 14 ani, insa mama acestuia nu isi da acordul. Mentionez ca minorul se afla sub grija tatalui, iar mama nu contribuie cu nimic la cresterea acestuia. Care este solutia in acest caz?