Pana in momentul acesta nu s-a mai intamplat nimic in ceea ce priveste "fisele mele de post" , saptamana trecuta insa, am mai primit o fisa de post semnata si stampilata de Dl Director, dar fara data si nr inregistrare. Se intituleaza: "FISA POSTULUI TEHNICIAN MERCEOLOG cod COR 331303. Are 5 pagini, iar titularul postului organizeaza, urmareste si controleaza toata activitatea de aprovizionare, transport, mecanizare, paza si energetic in societate. Asta este trecut la rubrica "scopul postului" iar ma jos sunt insiruiete pe 5pag. toate atributiile specifice fiecarei activitati. Deci, au luat toate celelalte fise de post si au facut una singura. Am citit pe forum ca atunci cand se modifica fisa postului se aduce la cunostinta salariatului iar cand se modifica felul muncii trebuie intocmit act aditional la CM si inregistrat la ITM. Corect?
"Codul muncii prin art.17, alin(5) prevede ca orice modificare privind clauzele esentiale ale contractului individual de munca, in timpul exercitarii contractului impune incheierea unui act aditional la contract, cu exceptia situatiilor in care o modificare este prevazuta in mod expres de lege.
In cadrul clauzelor esentiale din contract intra si fisa de post - care este parte integranta din contract - iar la art.17, alin.3, lit d " functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului; ", si care se supune alin 5 al art 17 C muncii mai sus prezentat, in sensul ca fisa de post ca sa fie modificata trebuie sa faca obiectul unui act aditional cu noua fisa de post, care binenteles are efecte doar daca este semnata de ambele parti, deci nu poate fi impusa fiindca nu este un act unilateral."
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Eu vreau sa semnez faptul ca am luat la cunostinta prevederile din noua fisa a postului si sa trec data sub semnatura deoarece nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu se merita. In cazul in care nu se face act aditional la contractul de munca poate fi considerata nula aceasta fisa de post?