avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate adidana75

Activitate adidana75

Am un credit pentru care am pus garantie un teren unde aparea la momentul respectiv o autorizatie de constructie pentru o casa. Momentan sunt in situatia in care nu mai pot sa-l platesc .Problema este ca intre timp eu am construit casa care este gata in proportie de 80% , si am mai facut o constructie usoara fara auorizatie care se poate demonta. Casa nu este nici ea intabulata.
In cazul unei executari silite eu pot sa recuperez ce pot din constructii adica materiale ce se pot recupera de la casa care are autorizatie de constructie , precum si constructia care este demontabila? Garantie este pus terenul pe care este mentionata autorizatia de constructie a casei , creditul fiind in valoare de 26500 euro iar o valoare a unei evaluari proprii depaseste 100000 euro
Va multumesc .
Mentionez ca am luat in calcul si varianta vanzarii dar in 6 luni nu am primit nici macar un telefon.
-am vandut in 2009 un autoturism dar actele nu au mai fost perfectate deoarece nu am mai gasit cumparatorul.
-intre timp autoturismul a fost vandut de 3-4 ori de catre asazisii proprietari ,care au incheiat contracte de vanzare cumparare intre ei , mentionez ca nu a existat nici un act semnat de mine cu nici unuldintre ei.
- in septembrie 2009 am dat de masina in Moinesti-jud Bacau (eu fiind din piatra neamt), si am mers la detinator care a promis ca vine sa faca actele dar bineinteles ca dupa o luna masina nu mai era la el o vanduse la altcineva din Bacau.
-am fost la celalalt detinator din Bacau care la randul lui a promis ca facem actele, pana la sf anului si cu care am incheiat un act la notariat , contract de comodat prin care se obliga sa achite taxele si impozitele restante (in suma de 2750 la sf anului 2010 ) pana la data de 15 decembrie 2010 , iar dupa aceasta data tb sa-mi restitue masina .
-bineinteles ca la data de 15.12.2010 masina nu mai era in bacau era vanduta catre un alt ........client in Buhusi jud BAcau, eu zarindo intamplator acolo.
-am contactat persoana din Buhusi cu care m-am si intalnit si a sustinut tare de tot ca el a cuparato de la proprietar adica de la mine va dati seama ca am ramas perplex.
-am recuperat cartea de identitate a masinii de la acesta dar bineinteles ca masina a fost vanduta mai departe am inteles ca este in adjud acum
Eu l-am dat in judecata pe cel cu care am avut contract de comodat (acel contract fiind singurul act semnat de mine referitor la acea masina), cerand instantelor sa-l oblige sa faca ce scrie in contract adica perfectarea actelor de vanzare cumparare si achitatrea taxelor si impozitelor aferente asa cum scrie in contract pana la data pronuntarii .
Primul termen a fost si sa dat amanare banuiesc ca urmeaza iar amanare..........
Cum asi putea bloca ,sechestra masina pana la pronuntare pentruca ma tem ca pana atunci nu o voi mai gasi macar sa o las garantie la finante pana se achita datoriile care curg cu penalitati si pe deasupra nu-mi mai pot achita nici eu impozitele pentru ca finantele imi iau banii pentru datoria mai veche ......
Va rog datimi un sfat