Am avut un partaj sucesoral intre mine si sora mea,ea a ramas cu toata casa si eu cu 4000 de metri in camp,nu am stiut ca se poate face aranjamente cu avocati ,experti etc.Si mi-a venit executare silita acasa unde locuim , suma pe care trebuie s-o platesc surorii mele o suma mare . Mie m-i s-a atribuit in lotul meu un teren extravilan in valoare de un miliard lei ,acest teren fiind evaluat la supra pret, iar casa la un pret de 2 ori mai mic decat terenul ,casa care ar valora pretul terenului de 3 ori mai mare, dar ce sa fac daca nu am stiut unde sa umblu. Nu stiu ce sa fac am o pensie de 1000 lei si o rata de 850 lei la banca si nu stiu cum sa platesc suma pentru care sunt executata 16500 lei . Ce pot sac fac?Pot plati lunar cate o suma de bani sau trebuie sa platesc toata suma ,va rog a-mi raspunde cat mai repede pentru a sti ce sa fac.
Si in conditiile astea cum i-am da bani.
Nu ma-ti inteles bine,apartamentul despre care am intrebat daca se poate vinde este apartamentul este proprietate personala a parintilor mei,nu se judeca pt.apartament ,sa judecat pt.casa si teren,in casa in care a fost mostenirea mamei mele ,sta matusa mea care a facut in asa fel sa ramana cu totul.Eu am itrebat daca pot sa le scoata bunurile comune ale parintilor mei ,care nu au treaba cu procesul.Nu poate sa le faca oprire pe pensie ,am inteles 1/3 din pensie daca e sulta asta ar trebui in timp dupa cum ai bani.
As vrea sa stiu ,nu ar trebui sa se scoata pamantul la vanzare ca sa-si opreasca parea adversa bani,ma poate obliga sa-mi vand apartamentul daca eu nu am bani s-ai dau.
Avocatul nostru nu a vrut sa faca o contra expertiza ca este prieten cu expertii,ne-a spus ca e o strategie de a lui, ii face praf la recurs,dar el isi luase dreptul de la partea adversa,ne-am pus alti doi avocati dar nu au putut sa mai faca nimic ,fiinca totul era facut sa nu se mai indrepte,am fost sa iau dosarul sa vad declaratiile martorilor si a expertilor,in loc de declaratii am gasit la dosar tranzactii de bani din diferite tari pe nume care n-am auzit niciodata de ei;30-40 de foi,iam aratat avocatei noastre a ramas fara cuvinte...nea spus de la inceput ca,corb la corb nusi scoate ochi.
Contra expertiza,nu inteleg am facut la politie ,in timpul procesului av.nostru a fost de acord cu expertizele parintii fiind plecati pt a face operatii la sora mea nu am stiut nimic,decat ca av nostru era de acord cu av.advers chiar il sprijinea am aflat cand era prea tarziu,
Mama mea a avut un partaj sucesoral cu sora ei,la care dupa expertize;casa a fost pusa in valoare de 23 000,casa cu 9 camere langa orasul Slatina,iar terenu care se afla intr-un sat Salcia care este impracticabil fiind groapa de gunoi fiind ca nicici nu poti s-al muncesti,la pus in valoare de 167 000,daca vrei sa vinzi terenul nu poti sa iei 2000 trasi de par.Nu stiam ca se poate aranja cu experti,sa raman sa dau diferenta de bani,cu toate ca am facut alte expertize prin politie care preturile au fost de 25 de ori mai mici la terenul arabil ,si la casa mult mai mari,am inregistrat si exprti cand si-au recunoscut vina ca nu au fost sa expertizeze terenul,decat i-am platit iar pe noi nu ne-au cemat cand s-a facut expertiza,am fost si l;a prim procuror si a vazut ce au ,facut dar raspunsul a fost ; asta e romania pe domni experti nui poate condamna nimeni,cu toate ca la ncetatorul politieimai eream 7-8 dosare cu ei,dm.politai a spus sa nu mai umblam ca nu se rezolva nimic ca daca iar condamna el iar scapa procurori,am trimis dosarul la Parlament.csm,ministeru de interne de justite,av. poporuluitoti ne-au trimis raspunsuri care aici in orasul politistilor recuperatori si cele mai tari afaceri,a ramas ca la inceput.Nu stiu cum se procedeaza cu sulta, am inteles ca trebuie s-ai dam diferenta de bani o suma care mama mea nu o poate face rost nici daca mai traieste o viata,cum se procedeaza cu sula vine si iti ia casa fiinca primesc amenintari mereu.Pe casa care sa judecat a avut si taxa de sucesiune pe numele mamei mele am puso la dosar dar a disparut ,tata e nevazator mama bolnava n-am stiut ca av.nostru vinde procesul.Va rog sa-mi dati un sfat am inteles ca se poate sa nu dai toti bani odata cum se procedeaza.Am trimis tot dosarul la cedo de 11 luni vad ca nu am mai primit cred sa fie bine.