Am avut un partaj sucesoral intre mine si sora mea,ea a ramas cu toata casa si eu cu 4000 de metri in camp,nu am stiut ca se poate face aranjamente cu avocati ,experti etc.Si mi-a venit executare silita acasa unde locuim , suma pe care trebuie s-o platesc surorii mele o suma mare . Mie m-i s-a atribuit in lotul meu un teren extravilan in valoare de un miliard lei ,acest teren fiind evaluat la supra pret, iar casa la un pret de 2 ori mai mic decat terenul ,casa care ar valora pretul terenului de 3 ori mai mare, dar ce sa fac daca nu am stiut unde sa umblu. Nu stiu ce sa fac am o pensie de 1000 lei si o rata de 850 lei la banca si nu stiu cum sa platesc suma pentru care sunt executata 16500 lei . Ce pot sac fac?Pot plati lunar cate o suma de bani sau trebuie sa platesc toata suma ,va rog a-mi raspunde cat mai repede pentru a sti ce sa fac.
De regula daca sa trecut la executarea silita, se poate ca executorul sa scoata la licitatie anumite bunuri ale dumneavoatra, exista si varianta popririi pe venituri insemnand un procent mai mic care se plateste lunar
In principiu suma de 16.500 lei care reprezinta contravaloarea sultei la care ati fost obligata, trebuie platita integral ( deci o singura plata), iar posibilitatea achitarii in rate lunare poate fi achitata doar prin intelegere cu creditorul ( deci numai daca sora dvs.este de acord), in caz contrar ea avand posibilitatea continuarii executarii silite imobiliare.
Poti sa alegi un avocat pentru a promova o actiune de resciziunea impartelii prevazut in art.. 790 Cod civil, care se aplica partajului conventional, fiind ca partajul conventional se realizeaza prin vointa partilor, prin incheierea unei conventii civile, astfel ca aceasta,si ca orice conventie, se supune regulilor generale in materie de validitate. Astfel, este binecunoscut faptul ca eroarea, dolul si violenta sunt vicii de consimtamant care atrag ca sanctiune nulitatea relativa a conventiei. Art. 790 Cod civil nu face decat sa aplice regulile generale enuntate anterior in materie de conventie cu privire la partaj. Singura diferenta este cea referitoare la eroare ce nu poate fi invocata ca motiv pentru resciziunea impartelii, intrucat ar fi absurd sa poata fi ceruta anularea pentru eroare asupra persoanei sau eroare asupra obiectului conventiei in materie de partaj. Pe de alta parte, potrivit dreptului comun, dolul si violenta sunt cauze care atrag nulitatea relativa; iar actiunile vizand astfel de nulitati sunt prescriptibile in termenul general de 3 ani, prevazut de art. 3 din Decretul nr. 167/1958, care incepe sa curga de la nasterea dreptului la actiune.
(din sentinta civila nr. 6563/2009 pronuntata de Judecatoria Bistrita)
Mostenire
stefan2000
Un nepot de-al meu (minor), in urma decesului tatalui sau, a mostenit un teren cumparat cu cativa ani inante ca acesta sa decedeze, cu acte in regula. Fostul ... (vezi toată discuția)