Buna ziua, sunt director adjunct la o scoala de tara.Am fost sa depun astazi documentatia la DSP pentru autorizatia de functionare.Pentru ca unul din formulare este o declaratie pe proprie raspundere ca sunt indeplinite conditiile igienico sanitare si ca apa este potabila, mi s-a atras atentia ca , in cazul in care se constata ca nu e ce am declarat, nu numai ca se se respinge dosarul, dar primesc si o amenda. Nu stiam de acest lucru, credeam ca ei doar vin si constata daca sunt in regula conditiile si dau sau nu autorizatia.
O lunga discutie am avut despre apa potabila.Din formular am inteles ca, trebuie facuta analiza apei doar daca ai put forat ,etc, nu la apa curenta , din sistemul public de alimentare .Aceasta a fost verificata de DSP saptamana trecuta, si "Primaria trebuia sa dea telefon sa afle daca e potabila sau nu".Pai ma pot baza pe un telefon, atunci cand fac o declaratie pe propria raspundere si risc amenda?DSP nu trebuia sa emita instiintare daca apa e potabila sau nu, o hartie,sa fiu acoperita(cei de pa primarie spun ca mereu au facut analize la apa, dar nu se trimit rezultatele).
Daca nu depun pentru autorizatie risc amenda, daca depun , la fel. Ce ma sfatuiti?
Cat e amenda in ambele cazuri?
Multumesc