Buna ziua, sunt director adjunct la o scoala de tara.Am fost sa depun astazi documentatia la DSP pentru autorizatia de functionare.Pentru ca unul din formulare este o declaratie pe proprie raspundere ca sunt indeplinite conditiile igienico sanitare si ca apa este potabila, mi s-a atras atentia ca , in cazul in care se constata ca nu e ce am declarat, nu numai ca se se respinge dosarul, dar primesc si o amenda. Nu stiam de acest lucru, credeam ca ei doar vin si constata daca sunt in regula conditiile si dau sau nu autorizatia.
O lunga discutie am avut despre apa potabila.Din formular am inteles ca, trebuie facuta analiza apei doar daca ai put forat ,etc, nu la apa curenta , din sistemul public de alimentare .Aceasta a fost verificata de DSP saptamana trecuta, si "Primaria trebuia sa dea telefon sa afle daca e potabila sau nu".Pai ma pot baza pe un telefon, atunci cand fac o declaratie pe propria raspundere si risc amenda?DSP nu trebuia sa emita instiintare daca apa e potabila sau nu, o hartie,sa fiu acoperita(cei de pa primarie spun ca mereu au facut analize la apa, dar nu se trimit rezultatele).
Daca nu depun pentru autorizatie risc amenda, daca depun , la fel. Ce ma sfatuiti?
Cat e amenda in ambele cazuri?
Multumesc
Solicitati in scris primariei sa va trimita buletinul de analiza al apei potabile, trimis in conditiile Legii apei potabile, de catre autoritatea (laboratorul) care a facut determinarile.
Inainte de a semna declaratia pe propria raspundere, ar trebui sa consultati Legea nr. 458/ 2002 republicata in MO nr. 875/ 12.12.2011, privind calitatea apei potabile, Legea nr. 95/ 14.04.2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind reforma in sanatate si HG nr. 857/ 24.08.2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice (le gasiti pe internet). Sa stabiliti dvs. la fata locului impreuna cu primaria (ea da banii, Nu ?) unde va aflati vis a vis de prevederile legale.
Puteti fi amendat in conditiile legii si dvs. (scoala) dar si primaria pentru ca nu aveti autorizatie de functionare/ nu ati solicitat-o, respectiv pentru ca in scoala nu sunt realizate conditiile igienico-sanitare si de potabilitate a apei.