avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cu fosa vecinului si constructie langa gard
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cu fosa vecinului si constructie langa gard

Mi-am construit o casa pe mijlocul terenului detinut,pentru a nu avea vreodata probleme cu retragerile.Dupa ce am edificat casa si am forat putul, a cumparat o doamna terenul din lateral de mine.Nu a dorit sa contribuie la gardul de beton pe care l-am facut intre noi si nici la pietruirea drumului de servitute comun pe care l-am platit tot eu.Prin urmare beneficiaza de acestea fara sa fi dat vreun ban.Intre timp si-a construit o magazie la 50cm de gardul meu si in continuare de magazie o fosa neacoperita la vreo palma de gardul meu de beton(care sa-i deserveasca la scurgerea apelor uzate de la o chiuveta improvizata in magazie.De la ploi si apa scursa in respectiva groapa,pamantul de o palma pana la gard s-a surpat riscand sa-mi cada un pilon de beton,si de aici va fi un domino la tot gardul.Ce pot face legal in aceasta situatie?Mentionez ca de la groapa ei si pana la putul meu sunt mai putin de 10m.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 17:05, 3 Mai 2020
O sesizare la Primărie pentru construcții și la DSP pentru fosa.
Sa se verifice dacă au avizele, acordurile și autorizație legal emise.
Buna ziua,
Dupa ce formulati plangeri la Primarie - Disciplina in constructii si DSP, daca nu se rezolva, va puteti adresa instantei.
Vedeti Ordin MS nr. 119/ 2014 art.11 Norme sanitare privind sanatatea publica.
Il gasiti aici: [ link extern ]

BUBU17 a scris:

Mi-am construit o casa pe mijlocul terenului detinut,pentru a nu avea vreodata probleme cu retragerile.Dupa ce am edificat casa si am forat putul, a cumparat o doamna terenul din lateral de mine.Nu a dorit sa contribuie la gardul de beton pe care l-am facut intre noi si nici la pietruirea drumului de servitute comun pe care l-am platit tot eu.Prin urmare beneficiaza de acestea fara sa fi dat vreun ban.Intre timp si-a construit o magazie la 50cm de gardul meu si in continuare de magazie o fosa neacoperita la vreo palma de gardul meu de beton(care sa-i deserveasca la scurgerea apelor uzate de la o chiuveta improvizata in magazie.De la ploi si apa scursa in respectiva groapa,pamantul de o palma pana la gard s-a surpat riscand sa-mi cada un pilon de beton,si de aici va fi un domino la tot gardul.Ce pot face legal in aceasta situatie?Mentionez ca de la groapa ei si pana la putul meu sunt mai putin de 10m.

Prima si prima oara solicitati primariei din zona iesire in teren, si sanctionare contraventionala (incepe de la 1.000 de lei amenda) pentru construire fara autorizatie. Daca e vorba de vreo primarie de comuna cu niste lesinati (scuze de expresie), atunci mergeti direct la consiliul judetean la camera de disciplina in constructii.

Dupa aceea apelati la un avocat si solicitati in instanta demolarea constructiilor ilegale si repararea prejudiciului creat (atat moral cat si cel material), daca pe cale amiabila nu se solutioneaza.

Puteti solicita si 50% din valoarea de investitie (gard + drum de servitute) daca detineti chitantele de la materiale/constructori/etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute geamanuluminita geamanuluminita Buna ziua Am cumparat o casa, vechiul proprietat cand a construit casa a luat toate avizele si autorizatile de la urbanism, disciplina in constructii si ... (vezi toată discuția)
Magazie construita la limita dintre proprietati fara acordul vecinului+ scurgere apa din precipitatii pe terenul vecin Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: detin un teren construibil, de care nu m-am putut ocupa timp de un numar de ani. Initial am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu montarea gardului vladdumitru vladdumitru Buna ziua, Am terminat constructia unei case , toate bune si frumoase pana cand am inceput amenajarea curtii si mai exact montarea gradului (din panouri ... (vezi toată discuția)