avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu montarea gardului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu montarea gardului

Buna ziua,

Am terminat constructia unei case , toate bune si frumoase pana cand am inceput amenajarea curtii si mai exact montarea gradului (din panouri beton) la hotarul cu unul din vecini, el refuza sa desfiinteze vechiul gard din stalpi de fier cu plasa metalica pe o bucata de 10m liniari si o magazie construita in spatele casei lui, din tabla cu acoperis inclinat catre curtea mea,de fapt si-a facut o prelungire din tabla a casei, deci gardul momentan este format din magazie si plasa metalica. Vecinul mi-a propus sa montez gardul langa “gardul” déjà existent el urmand sa schimbe inclinarea acoperisului magasiei astfel incat apa sa curga la el in curte, din cate am citit eu orice constructie trebuie sa respecte ceva norme, aici este vorba de acea distanta legala fata de gardul vecinului si mai exact minim 60 cmc, pot avea succes si unde trebuie sa fac plangere.

mentionez ca la data cand am achizitionat terenul acea magazie era construita si din cate am inteles asa a cumparat si el, desi nu sunt sigur, oricum am banuiala ca el a intrat pe terenul meu cu maxim 30cmc pentru ca la masuratorile facute pentru autorizatia de constructie nu ieseau circa 10metri patrati atata timp cat latura cu vecinul in cauza este de 20 ml.

multumesc!

Alte discuții în legătură

Gard aflat, pe teremul meu, la limita dintre proprietati avovatnet avovatnet La limita proprietati dintre mine si vecinul din dreapta, din jurul anului 1980 se afla costruita o magazie (caramida) si un garaj (din tevi , OSM, Scandura) ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)
Gard intre proprietati 040779 040779 Buna.Locuiesc la casa si intre mine si vecinul meu se afla un gard despartitor din plasa de sarma facut de mine acum 12 ani.Gardul este din stalpi de fier ... (vezi toată discuția)