La limita proprietati dintre mine si vecinul din dreapta, din jurul anului 1980 se afla costruita o magazie (caramida) si un garaj (din tevi , OSM, Scandura) distanta dintre garaj si magazie fiind de circa 6 ml.
VECINUL in tot acest timp scurs pina in prezent, a desfiintat in timp (fara acordul meu) gardul dintre proprietati (in prezent existand ca limita peretele magaziei si al garajului).
Personal, la o renovare recenta, am acoperit (pe structura de lemn si tabla tip lindab) curtea interioara, intre MAGAZIE SI GARAJ prin prelungirea acoperisului de la magazie (respectand aliniamentul intre cele doua) si am refacut pe cheltuiala si TERENUL MEU , o parte din gard - cca. 6ml - intre magazie existenta si garaj . Vecinul meu sustine urmatoarele :
Obligatia mea, prin lege, sa inalt acest gard aflat pe aliniamentul dintre magazie si garaj ( pe terenul meu - la limita dintre proprietati), pina la nivelul acoperisului curtii interioare contruit recent, astfel incat pe acea lungime a gardului sa nu existe vizibilitate in curtea sa.
Reamintesc ca in timp (dupa constructia garajului, proprietatea mea) gardul care delimita proprietatile a fost desfintat unilateral de catre vecin.
Intrebare : sunt obligat prin lege sa inalt acest gard interior proprietatii mele (dar aflat la limita dintre proprietati) , pina la nivelul acoperisului curtii interioare, recent construit, astfel incat sa nu existe vizibilitate intre curtea mea si cutea vecinului ?!
De ce nu-l somati pe vecin sa refaca gardul pe cheltuiala lui? ca doar a deteriorat un bun al dvs. si sa fiti dvs cel care sa specifice detaliile de constructie al gardului?
Chemati un inginer de la cadastru sa determine pe teren, cu exactitate, pozitia gardului.
Dupa aceea cu un avocat sa-l somati oficial, sa refaca acel gard.