avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CADASTRU care nu corespunde realitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CADASTRU care nu corespunde realitatii

Cadastru facut nu corespunde cu realitatea. Schita si masuratorile sunt eronate si in avantajul vecinului. Adica a facut curtea vecinului mai mare cu 1 m spre curtea mea ,pe hartie dar realitatea este alta , chiar si pe actele de proprietate, iar acum el vrea acea parte de teren pt. ca are cadastru facut. Mentionez ca pe terenul meu am o magazie de cel putin 60 de ani construita acolo. Vecinul impreuna cu cei de la cadastru spun ca magazia e contruita acum cateva luni si sa o daram cai curge apa cecinului in garaj si il incomodeaza . Deci cadastru e facut cu gardul vecinului ce trece doar pe hartie prin magazie dar in realitate gardul nu exista . ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: Diegutza , utilizator 09:09, 3 Noiembrie 2009
Ce este de facut? Il dati in judecata si solicitati in instanta refacerea cadastrului in conformitate cu actele dvs de proprietate! Caci este evident ca nu ati facut cadastru si nu v-ati intabulat proprietatea! Altfel vecinul ar fi primit respingere pentru suprapunere!B-) Asa , sunteti obligat dvs sa-l actionati in judecata! Si, intre timp , nu daramati nici un fel de magazie!
Mie vecinul cand a intabulat terenul lui mi-a adus un formular de la cadastru unde trebuia sa semnez ca sunt de acord cu suprafata pe care doreste el sa-si intabulezesi ca nu avem neintelegeri in legatura cu limita dintre noi. Ati semnat asa ceva ? Asa stiu ca fara asta nu se fac intabulari.(legal)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard aflat, pe teremul meu, la limita dintre proprietati avovatnet avovatnet La limita proprietati dintre mine si vecinul din dreapta, din jurul anului 1980 se afla costruita o magazie (caramida) si un garaj (din tevi , OSM, Scandura) ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)
Cadastru tecu63 tecu63 In luna noiembrie 2010 am contactat o persoana autorizata pentru a efectua cadastrul unui imobil ce imi apartine dar care este nelocuit.S au facut masuratorile ... (vezi toată discuția)