avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incredibil! O suprapunere de cadastre halucinanta!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incredibil! O suprapunere de cadastre halucinanta!

In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea funciara etc.In 2007 am inceput o constructie cu toate avizele si autorizatiile la zi .
Incredibilul urmeaza acum: am terminat constructia si am incercat sa o intabulez!! Surpriza a fost ca se suprapune cadastrul meu cu al vecinului din stanga(este in coordonate stereo) pe o suprafata de 410mp.
Partea care pare halucinanta este ca intre noi exista un gard care a fost construit de vecinul de dinaintea celui de acum(cel care a facut si cadastrul in stereo ptr. terenul lui ).Vecinul de acum a cumparat terenul cu acest gard existent fizic ,gard care imparte pierderea comuna in doua eu 160mp si vecinul 250mp.
Propunerea mea a fost sa lasam gardul pe care-l avem acolo unde este si sa refacem cadastrele asa cum suntem delimitati in realitate.
Punctul de vedere al vecinului este in schimb altul si anume sa-l despagubesc ptr. cei 250mp pe care-i pierde fiindca dumnealui are cadastrul in coordonate stereo si eu in locale si al lui este cel bun,nemaicontand ca si eu pierd 160mp si faptul ca el a cumparat cu gard existent (de aproximativ 5 ani).

Va rog sfatuiti-ma URGENT ce sa fac!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 01:29, 18 August 2008
depuneti o actiune in instanta de "granituire" si solicitai stabilirea liniei de hotar dintre d-voastra si vecin
aratati in motive ca exista un gard intre D-voastra si acesta si se va efectua o expertiza topografica judiciara cea extrajudiciara ( efectuata de vecin ) o respingeti nu este concludenta !!!

expertizele efectuate in coordonate stereo difera de cele locale dupa cate stiu eu modul de calcul al suprafetelor se face dupa alt algoritm, iar, la CF se accepta doar una dintre ele !!!
Acţiunea în grăniţuire este soluţia problemei dv. Cu acea ocazie se va efectua o expertiză topo în coordonate stereo, singura acceptată în prezent, apoi vă veţi dezdăuna cu suprafeţele de teren proprietatea unui vecin şi folosite de celălalt. ;)
Credeti ca intr-un eventual proces ma va ajuta faptul ca exista un gard in momentul achizitiei terenului de catre vecinul meu,gard construit de cel care i-a vandut,si care nu respecta nici unul din cadastre(adica eu pierd 160mp si vecinul 210mp) gard care a fost luat de bun in momentul inceperii constructiei si de care am aflat ca sunt probleme numai in momentul solicitarii intabularii.Mentionez ca terenul pierdut de mine si vecin se pierde in van adica nu il pierde unul si-l castiga celalalt.

Având în vedere faptul că aţi cumpărat un imobil neîntabulat, la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare v-aţi asumat un risc, acela al posibilităţii unor astfel de situaţii.
La data încheierii contractului de vânzare nu s-a depus şi o schiţă a terenului ce urma a fi vândut, semnată şi de dv. şi de vânzător? Dacă da, şi veţi intra în litigiul iniţiat de vecin prin care acesta vă solicită să-l despăgubiţi pentru cei 250 mp, îl veţi chema în garanţie de vânzătorul terenului dv. care v-a vândut un teren ca fiind cu 410 mp mai mare, deşi în realitate, acea suprafaţă aparţinea altuia.
Angajaţi neapărat un avocat, care ar putea preîntâmpina un litigiu între dv. şi vecin, printr-o notificare adresată vânzătorului terenului dv. prin care îi aduceţi la cunoştinţă că terenul vândut de el şi cumpărat de dv. este mai mic decât aţi crezut şi solicitaţi să vă despăgubească, pentru a-l putea despăgubi, la rândul dv., pe vecin, în caz contrar îi spuneţi că va fi chemat în garanţie în litigiul ce urmează a fi iniţiat de vecin, cu acest obiect.;)
Nu am cumparat un imobil neintabulat,ci intabulat(am cel putin zece extrase de CF cu evolutia terenului din extravilan in intravilan....etc ,care mi-au trebuit la banca) cu toate actele in regula,pe care am construit si dupa finalizare am incercat intabularea constructiei,atunci a aparut problema si anume suprapunerea de cadastre (toti trei vecinii avem cadastre bune numai ca ele se suprapun),motiv ptr. care care cei de la CF nu accepta intabularea constructiei.

Alte discuții în legătură

Cadastru dumitrescumaria dumitrescumaria Am semnat un ”Proces -verbal de vecinatate unui vecin pentru un teren intravilan care si-a intocmit uncadastru si cand am vrut si eu sa-mi reinnoiesc ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut in mod eronat ramonadeaconescu ramonadeaconescu Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren ... (vezi toată discuția)