avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru facut in mod eronat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru facut in mod eronat

Bunicii au un teren de 10000 mp si a cerut la primarie masurarea lui pt a face gard.Dupa masurarea terenului de catre primarie a rezultat mai putin teren datorita faptului ca vecinul nostru a facut cadastru si a luat din terenul nostru din partea de la strada lasand partea lui de teren din spate fara cadastru.Din actele de la primarie el trebuie sa aiba 18 m lungime pe 224 latime iar el are cadastru pe 25 lungime si 160 latime.Am discutat acest aspect si a precizat ca isi face cadastru cum vrea el. Ce trebuie sa facem in acest caz?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:23, 17 August 2013
Vecinul a făcut documentaţia cadastrală avizată de OCPI, conform dispoziţiilor, cu măsurarea în coordonate stereo 1970. Nu ştiu în ce măsură primăria are astfel de instrumente pentru o atare măsurare.
Pe de altă parte, bunicii pot cere grăniţuirea proprietăţilor , acţiune în instanţă, prin care, pe baza de expertiză şi a actelor de proprietate se va stabili hotarul pe unde va trece gardul între cele 2 proprietăţi.inclusiv se poate solicita şi revendicarea unei suprafeţe. Faptul că bunicii au mai puţin teren nu este neapărat din cauză că vecinul şi-a făcut cadastrul. Efectul de opozabilitate al înscrierilor în cartea funciară este inoperant cu referire la suprafaţa terenurilor, destinaţia, etc..(art. 32 al L.7-1996).Părerea mea-ar fi bine ca şi bunicii să-şi facă întabularea(mai ales că aceasta devine obligatorie) şi prin documentaţia cadastrală se va vedea dacă rezultă vreo suprapunere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea geometriei terenului Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua, In 2007 am cumparat un teren extravilan agricol (la baza am avut si o documentatie cadastrala facuta de topometristul X). Am initiat PUZ-UL si a ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare tutuianu tutuianu Bunica mea are un teren care este mai mic in suprafata decat in titlul de proprietate. As vrea sa fac cadastru si toate actele necesare. Poate fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Cadastrul nu corespunde cu schita cadastrala gaby_cornie gaby_cornie Am si eu o intrebare, si nu stiu cum s-o rezolv.Bunicul meu,are o casa la tara, si a facut o schita cadastrala in anul 1997.In 2011, cand a facut cadastru, au ... (vezi toată discuția)