Buna ziua, In 2007 am cumparat un teren extravilan agricol (la baza am avut si o documentatie cadastrala facuta de topometristul X).
Am initiat PUZ-UL si a trebuit sa facem o moua documentatie cadastrala, de data asta masuratorile s-au facut in sistem STEREO 1970 (facuta de topometristul Y).
Documentatia a primit avizul celor de la OCPI.
Ulterior am cumparat si terenul din spate iar la dezmembrare OCPI nu a mai vrut sa avizeze a doua documentatie (care era de fapt cea veche facuta de topometristul Y-deci cel de-al doilea - pe care trebuia o stampila noua) pe motiv ca nu corespund masuratorile cu cele facute initial de topometristul X.
Ulterior ne-a iesit documentia avizata de OCPI .
Ne-am trezit cu 2 documentatii pe acelasi teren cu masuratori diferite ambele vizate de OCPI.
Am facut adrese la OCPI , au venit au facut masuratori in teren si ne-au dat raspunsul oficial ca planul facut de topometristul Y este cel bun.
Suprafata din CF este aceeasi cu cea din teren, numai ca terenurile trebuiesc pozitionate mai spre dreapta insa vecinul nu vrea .El stie ca terenul lui e acolo si mai mult are planul primului topometrist -topometristul X, vizat de OCPI.
Ocpi zice ca ei nu mai pot sa faca nimic, nu mai pot sa anuleze documentatia avizata initial chiar daca este gresita si singura solutie e sa imi dau in judecata vecinii.
S-a mai lovit cineva de o astefel de situatie, aparent extrem de simpla?
Va multumesc
Nu stiu cat de simplu o vedeti dvs ,dar mie nu mi se pare.Cred ca singura solutie este sa va adresati instantei de judecata pentru a reglementa aceasta situatie inedita in contradictoriu cu A.N.C.P.I
Din punct de vedere al OCPI prin raspunsul dat de ei in evidentele lor pozitia corecta este planul Y. Faptul ca vecinul nu vrea sa accepte bornarea pe teren trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru a reglementa aceasta situatie -granituire cu vecinul.
Buna ziua va multumesc mult de tot pentru raspunsurile primite.
Sa inteleg ca ma aflu in prezenta unei actiuni in granituire insa cand i-am cerut OCPI sa imi spuna cu ce vecini ma suprapun OCPI mi-au spus ca nu mai au masuratorile facute de topometristul X (s-au pierdut), singurele care le au sunt cele facute de topometristul nostru astfel incat nu stiu pe cine sa dau in judecata pentru ca am 2 vecini in dreapta, unul are doar un drum de 4 m.p. -lasat pt. a trece vecinul din spatele nostru iar urmatorul are o parcela de 4,000 m.p.. Sa ii dau pe toti?
Oare daca asi introduce o actiune prin care sa ii oblig pe vecini sa faca o masuratoare in sistem stereo 1970 nu ar fi mai buna ?
Topometristul nostru a zis ca nu stie ce sa faca, oare pot acum sa iau legatura cu un expert judiciar sau trebuie neaparat sa deschid mai intai un proces?
Sunt cam multe intrebari pentru o problema asa de simpla, nu ?
Asa mi-au spus cei de la OCPI ca problema e atat de simpla asfel incat ei nu inteleg de ce nu o las balta si-i bat cu toate prostiile la cap. Va multumesc frumos inca o data, de doua ori, de trei ori pentru raspunsurile date.