avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastrul nu corespunde cu schita cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastrul nu corespunde cu schita cadastrala

Am si eu o intrebare, si nu stiu cum s-o rezolv.Bunicul meu,are o casa la tara, si a facut o schita cadastrala in anul 1997.In 2011, cand a facut cadastru, au iesit la masuratori 173 de m in plus.De la primarie, spun ca ei nu pot sa elibereze nici un act, decat pe suprafata care exista in certificatul de mostenitor.Se poate sa plateasca din urma, diferenta de pamant?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:02, 29 Ianuarie 2011
in ce sens nu pot cei de la primarie sa elibereze un act? de ce act aveti nevoie?
paicei de la cadastru, au spus ca diferenta se rezolva la primarie..iar primaria, spune k nu pot sa elibereze nici un act care sa dovedeasca care este suprafata reala.
In general, cand sunt diferente de suprafata intre act si teren, Primaria comunei elibereaza un titku de proprietate suplimentar sau corecteaza titlul existent.

Multumesc...
In caz de diferente de suprafata teren(in plus sau in minus) nu se poate face o inregistrare noua la primarie decat in urma unei rectificari sau modificari CARTE FUNCIARA(modificarea o poate cere doar titularul dreptului-din cate am inteles, bunicul are act pe terenul respectiv dar suprafata este mai mare).
Aceasta operatiune se poate executa amiabil sau in instanta, dupa cum arata L.7/1996, ORD.634 SI ORD.134/2009 si mainou O.U.G64/2010.Deci este nevoie de o documentatie cadastrala , cu p.v vecinatate,(care se cere pt.opozabilitate, pt.ca nu cumva vecinii sa aiba teren mai putin ) cu declaratie autentica de recunoastere limite proprietate.Cadastristul care va face lucrarea(si o va face conform ordinelor-reglementari ANCPI ,aratate mai sus)) o va prezenta cu memoriul respectiv(masuratoare stereo coordonate,suprafata ingradita sau nu, etc)la OCPI de care depinde terenul acela.De abia atunci, dupa inregistrarea in C.F,cu stampila OCPI, cu respectiva hotarare, se poate prezenta bunicul d-voastra la primarie ca sa se poata face inscrierea respectiva.Primaria nu are la indemana nici un act pe ce baza sa va inscrie diferenta de proprietate, deci nu-si poate lua nici o raspundere in acest sens.
De asemeni, nici notarul nu poate face act aditional la actul initial de proprietate , daca nu exista procedura mai sus amintita.

Alte discuții în legătură

Actualizare intabulare marc55 marc55 Buna ziua. In anul 2005 am facut la oficiul de cadastru incheierea de intabulare a unei proprietati obtinute in uram actului de vanz -cump.aceasta a fost ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului- refuz prefectura ilfov ptr masuratori iris_sweet22 iris_sweet22 Buna seara, ma confrunt cu o mare problema, am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu cateva lamuriri . Locuiesc in Com Pantelimon, parintii mei detin ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)