avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ordinul Prefectului- refuz Prefectura Ilfov ptr ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ordinul Prefectului- refuz Prefectura Ilfov ptr masuratori

Buna seara,
ma confrunt cu o mare problema, am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu cateva lamuriri .
Locuiesc in Com Pantelimon, parintii mei detin teren+casa in aceasta zona, dupa moartea tatalui am facut succesiune ptr teren+casa, mostenitorii fiind mama si 2 copii. In aceesi curte sunt 2 case, una veche din 1961 si una mai noua din 2005, ptr cea noua in anul 2005 s-a obtinut un Ordin al Prefectului care tine loc si de autorizatie de constructie... ma rog!
Problema este ca , parintii au cumparat 500 mp, iar cei care au facut Ordinul Prefectului au gresit masuratoarea si au trecut pe Ordin 474 mp, firma care intocmeste dosarul ptr intabulare a gasit 500 mp fizic, nu sunt suprapuneri.Pentru diferenta asta de metri si ptr modificarea Ordinului am facut un dosar la Primarie cu copii dupa CI,certificate de nastere, casatorie... etc
Dosarul a fost depus in luna Octombrie 2011 la Primaria Pantelimon, in luna ianuarie 2012 ne-au spus de la Primarie ca Prefectura refuza dreptul la proprietate ,... duduia de la Cadastru din primarie ne-a spus ca sunt 2 situatii:
1. ne facem acte pe masuratoare lor gresita ( masuratoare facuta cu ruleta, chiar ei au spus asta ) sau ,
2. dam Prefectura si Primarie in Judecata ?

Va rog mult sa ma sfatuiti cum este mai corect!? Desi, eu vreau sa am acte pe toto terenul, sa fiu in legalitate si nu cum ne-a indrumat doamna .

Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: iris_sweet22 , utilizator 20:58, 11 Ianuarie 2012
Ordinul Prefectului este pentru 474 mp.D-voastră veţi face o documentaţie cadastrală pe ceeace deţineţi în realitate, documentaţie făcută de un expert topo, care va întocmi dosarul pentru întabulare.La măsurătoare se vor găsi în plus 26 mp-aceştia merg înscrişi , diferenţa acceptată la măsurători fiind de 2-5%(deci se vor înscrie 25 mp cât există în realitate) dar cu semnare de p.v de vecinătate.Expertul topo ştie exact ce trebuie şi cum trebuie întocmit actul.
De la primărie trebuia să vă dea un răspuns scris nu o duduie, mai ales că au trecut mai mult de 30 de zile de la depunerea dosarului, care este rezolvarea.
Din cate ne-a spus expertul topo,cei de le OCPI accepta doar 2% ( asta din luna noiembrie 2011 ) ; iar cei 2 % nu vor fii intabulati.
Declaratii de vecinatati am luat de toti vecinii , nu exista suprapuneri cu nici unul dintre ei si nici procese pe rol.
Vedeti mai jos situatia dv:
9. Articolul 25 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Art. 25. - (1) Daca suprafata din masuratori este diferita de suprafata inscrisa in cartea funciara, suprafata din documentatia cadastrala precedenta pentru care nu s-a deschis carte funciara sau de suprafata din actele de proprietate, atunci se va proceda astfel:
a) daca suprafata din masuratori este mai mica, atunci suprafata din masuratori se inscrie in cartea funciara in baza documentatiei cadastrale si a declaratiei proprietarului, conform anexei nr. 5;
b) daca suprafata din masuratori este mai mare cu un procent de pana la 2% inclusiv, atunci suprafata din masuratori se inscrie in cartea funciara in baza documentatiei cadastrale si a declaratiei proprietarului/proprietarilor, conform anexei nr. 5;
c) daca suprafata din masuratori este mai mare cu un procent cuprins intre 2-5% inclusiv, atunci suprafata din masuratori se inscrie in cartea funciara in baza documentatiei cadastrale, cu conditia prezentarii declaratiei proprietarului/ proprietarilor, conform anexei nr. 5 si a procesului-verbal de vecinatate care contine acordul proprietarilor tuturor imobilelor invecinate, intocmit conform anexei nr. 18. In aceasta situatie oficiul teritorial verifica la teren corectitudinea intocmirii documentatiei, verificare consemnata intr-o nota de constatare semnata de catre consilierul de cadastru si contrasemnata de catre seful serviciului cadastru.
d) daca suprafata din masuratori este mai mare cu un procent de peste 5%, documentatia se respinge.
[ link extern ]

In concluzie se pot intabula pana la 5% cu proces verbal
sa inteleg ca la cei 474 mp se accepta un 5 %, insa eu am mai mult de 5% pe teren fizic.
Se pare ca ma aflu la punctul d ! :((:(
Nu prea stiu ce insemana un proces cu Prima si Prefectura ; care sunt taxele... daca are sau nu rost sa ma bat! Voi castiga ?!


Multumesc mult pentru amabilitate si pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in posesie coca_ab coca_ab am o casa cu gradina aferenta.dupa 1990 am fost pusi in posesie cu terenul de sub casa ,am primit un ordin al prefectului prin care ni se dadea si gradina dar ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate diferit de suprafata reala alexandrupot alexandrupot Fata de suprafata acordata de comisia judeteana , se poate inscrie in titlu de proprietate o suprafata mai mare si daca da ce procent ? In cazul meu s-au ... (vezi toată discuția)
Cadastru bonitakiss bonitakiss buna seara. in urma masuratorilor in vederea efectuarii cadastrului, suprafata masurata s-a constatat a fi mai mare cu 5% decat cea din acte. va rog sa imi ... (vezi toată discuția)