avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare act de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare act de mostenitor

buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica decedeaza .in anul 1991 se dezbate mostenirea intre bunic si mama mea ( fica lui) in actul de mostenitor aparand tot 299 mp. in anul 1994 decedeaza si bunicul meu. in anul 1999 mama dezbate mostenirea singura ramanand singura succesoare a intregului imobil iar in actul de mostenitor notarul ii trece 250mp. nu pot sa imi dau seama de unde a intervenit eroarea asta. am fost la notar si nu recunoaste ca e o eroare. ce pot face in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: gabitza1007 , utilizator 13:25, 13 Iunie 2011
rectificare de act.. e singura solutie in speta dvs
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
Petre Enache, Avocat
si cine imi poate rectifica actul?
doar notarul care la facut..daca numai traieste dar cabinetul lui mai exista cine ia preluat cabinetul.. in 1999 erau notari publici, deci aveti o sansa ... probabilitatea ca notarul sa fie decedat sau pensionat e destul de redusa
competenta sa rectifice actul o are doar notarul care l-a redactat.
si care e obligat a rectifica actul emis de el in conditiile in care dvs. aveti dreptate.
daca refuza, exista actiune civila in instanta.

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Am o problema si anume la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica mea in anul 1989 notarul de stat a inversat cifrele in loc sa treaca 4300 mp ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate galaoan galaoan Buna seara. Va prezint urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat in septembrie 2017. Am pornit procedura de dezbatere a mostenirii, am masurat cu ing de ... (vezi toată discuția)
Rectificare greseala in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Buna ziua am urmatoarea problema, la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica si parintii mei in anul 1989 notarul de stat a facut o gresala in loc ... (vezi toată discuția)