Buna seara. Va prezint urmatoarea situatie:
Tatal meu a decedat in septembrie 2017. Am pornit procedura de dezbatere a mostenirii, am masurat cu ing de cadastru toate terenurile urmand sa le intabuleze pentru a continua dezbaterea mostenirii. Pentru unul din terenuri s-a primit urmatoarea nota:" Suprapunere cu terenul cadastral nr... pe o suprafata de 6095 mp, proprietar....., documentatie cadastrala nr....." Urmarind proprietatea indicata de Biroul de Cadastru si Publicitate imobiliara, am constatat ca de fapt terenul de langa proprietatea indicata la nord, a fost vandut in anul 2000 de vecinul meu din sud impreuna cu terenul meu unei persoane X, fara sa stim, iar mai tarziu revanduta unei persoane Y. S-a ajuns astfel ca proprietarul X( ulterior proprietarul Y) au ajuns megiesi cu persoana cu care ma invecinam eu la nord ( ruda cu tatal meu- era o mostenire mai mare care a fost impartita intre rude). Deci terenul meu de 0, 64 ari a fost vandut fara stirea tatalui meu. Culmea este ca eu am actul de vanzare cumparare prin care bunicii mei deveneau proprietarii acelui teren in 1923, certificatul de mostenitor pentru tatal meu( din 1970) care include acest teren si platim impozitul pana la ora actuala pe acea suprafata, iar pana in luna mai 2016 acest teren a fost inscris si la APIA, primind pentru el suventie( pasune). In 2016 am renuntat la platile de la APIA deoarece nu mai avea cine sa coseasca terenul si nu aveam cui vinde fanul si am facut declaratie pentru a renunta la subventie. Asi dori sfatul unui avocat sau notar in privinta aceea ce pot face pentru a intra din nou in proprietatea terenului respectiv. Multumesc
Pentru a dezbate succesiunea nu aveti nevoie de schite cadastrale sau de intabulare deci, in primul rand, asta ar trebui sa faceti. Nu va fi dificil, avand in vedere ca terenul in cauza este inclus in rolul fiscal al defunctului.
Apoi, dupa ce obtineti certificatul de mostenitor il dati in judecata pe cel care ocupa terenul in prezent.
D-na notar mi-a cerut sa fac cadastrul, deoarece tatal meu nu avea acte de proprietate pe numele lui, ci doar actele de vanzare cumparare a unor terenuri de catre bunicul, alte terenuri fiind mostenite tot de la bunicul, dar toate trecute in registrul agricol de la primarie si pentru care s-a platit in fiecare an impozit. Din cele 8 terenuri aflate in proprietate si inregistrate la primarie, doar terenul pentru care cer precizari apare cu suprapunere, cu toate ca noi il stapanim de o viata.
Pana cand nu se reglementeaza situatia lui, nu mi se face intabularea si trecerea in mostenire a acestui teren. Pentru celelalte da.
Vanzare teren
gigelas
Buna ziua,
Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)