Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc
Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul succesoral.
Terenul intravilan (cu casa demolabila) si terenul extravilan, dat in arenda, ambele terenuri nu au cadastru.
Sunt 11 mostenitori vii, tata, 2 unchi si 2 unchi morti, urmasi celor morti sunt 7 veri si o matusa.
Cum pot face eu sa cumpar acele 2 terenuri fara sa fac cadastru cu cei 11 mostenitori.
Terenul extravilan cred ca va avea problem de suprapunere q cadastrului.
Parca nu as vrea sa platesc eu sulta si tatal meu care mereu a fost neserios sa devina proprietar. Mai am o sora.
Eu locuiesc in Bucuresti si tata in Bacau, succesiunea este in Dimbovita.
Ce variante as avea?
Dupa dezbaterea succesiunii trebuie obligatoriu cadastru? Cadastrul se poate face inaintea dezbaterii succesiunii, asa cum zicea cineva de pe la tara? Eu nu as crede, o fi inteles taranul altceva de prin succesiunea lor..
Se poate face și înainte și după dezbaterea succesiunii. Dacă se face înainte, se face pe numele defunctului, în baza actelor de proprietate pe care acesta le avea. Dacă se face după dezbaterea succesiunii, se face pe numele moștenitorilor, în baza certificatului de moștenitor sau a hotărârii judecătorești.
Însă la vânzare, cadastrul e obligatoriu.
Secretara de la notariat a intrebat cine confirma haturile daca ambi bunici sunt morti? Asa cred si eu, ca cel care semneaza cadastrul trebuie sa fie viu, dar este complicat sa semneze 11 persoane cadastrul dupa ce se emite certificatul de mostenitor, 2 sunt plecati din tara si unul la Bacau nedeplasabil. la cadastru parca trebuie confirmate haturile.
Ce sa confirmi? Măsurătorile?
Alea sunt. Cat iese, iese.
De preferat ar fi ca documentația cadastrala sa se facă înainte de dezbaterea succesiunii, astfel încât în certificatul de moștenitor sa se menționeze suprafața corecta și actuală, iar notarul sa va poată face și intabularea.
Sunt n probleme, ulterior, când în acte și la rol sunt x m.p, iar după măsurători, nu mai "bat" suprafețele.
Dar, având în vedere situația cu moștenitorii, ca sunt multi, împrăștiați peste tot, nedeplasabili, momentul întocmirii documentației cadastrale ar trebui sa fie ultima dvs problemă.
Rezolvați întâi cu ei. Care, cum ce vrea, câți au pretenții la succesiune, câți renunță? Cei care renunță trebuie sa dea declarații de renunțare, cei care accepta, dar nu se pot prezenta personal, trebuie sa trimită procura.