avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea succesiunii cu 2 mostenitori plecati din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea succesiunii cu 2 mostenitori plecati din tara

Pentru dezbaterea succesiunii 2 mostenitori sunt plecati din tara (Irlanda si Cipru).
Cum ar fi mai bine sa procedez cu cei din afara tarii, sa dea imputernicire pentru dezbaterea succesiunii si pentru vinzare sau intii sa dea imputernicirea pentru dezbaterea succesiunii, sa obtin certificatul de mostenitor, sa fac cadastrul si sa inregistrez la taxe si impozite certificatul de mostenitori?
Dupa ce au certificatul de mostenitor (eu o sa ma ocup sa-l obtin) pentru un teren intravilan si un teren extravilan din Butimanu, Dimbovita, pot face contracte de vinzare cumparare cu ei separat pe cotele-parti ale fiecaruia in Bucuresti, respectiv Bacau?
Pot cumpara cotele parti fara cadastru? Barem cel din extravilan? In judetul Botosani se poate daca cumpar toata tarlaua de teren, probabil toata odata intr-un singur contract.
Daca cumpar separat de la fiecare, in perioade de timp diferite (2 mostenitori sunt plecati din tara), declar la primarie contractul de cumparare, dupa fiecare contract? Daca cumpar tot pamintul 100 la suta, evit partajul succesoral.
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 23:51, 5 Septembrie 2023
Moștenitorii respectivi au pretenții la succesiune?
Da,
Pot da trimită o procura de la Ambasada sau Consulat, prin care sa imputerniceasca pe altcineva sa ii reprezinte la dezbaterea succesiunii și ulterior sa vândă cota parte ce le va reveni, din masa succesorala.
Și da, la vanzare va trebui sa aveți documentație cadastrala și intabulare.
Succesiunea se dezbate la Butimanu, cotele parti se pot vinde la Bacau? Acolo unde este socrul meu care este mostenitor nedeplasabil si in Bucuresti unde sunt ceilalti mostenitori? La cei din Irlanda si Cipru nu stiu daca sa le cer sa faca imputernicire numai pentru dezbaterea succesiunii sau si pentru vinzarea cotei parti ce le revin, 5% de fiecare persoana din masa succesorala, Am senzatia ca ma complic si sa nu ma impiedic de stabilirea pretul de vinzare prea devreme, , Eu o sa negociez pretul din grila notariala si-l aplic la fel la totii mostenitorii, inclusiv cu socrul meu, nu vreau sa am obligatii, vreau tot corect si legal sa pot face o casuta de lemn si sa locuiesc linistita acolo la batranete,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vânzarea se poate face oriunde în România. Dezbaterea succesiunii se face la ultimul domiciliu al defunctului.

Ideea era ca moștenitorii din străinătate sa nu se deplaseze de 2 ori la Consulat/Ambasada și sa nu dea bani de 2 ori pe 2 procuri diferite (pentru succesiune și pentru vanzare), când ar putea merge o singura data și sa facă o singura procura, care sa cuprindă ambele operațiuni.
Dar...cum credeți

Alte discuții în legătură

Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenire atakiki atakiki Buna ziua, Sper din suflet sa ma lamuriti la 2 dintre problemele cu care ne confruntam in acest moment: 1. Daca unul dintre frati nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)