avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - mostenire

Buna ziua,

Sper din suflet sa ma lamuriti la 2 dintre problemele cu care ne confruntam in acest moment:
1. Daca unul dintre frati nu s-a prezentat la prima succesiune (dupa unul dintre parinti) la a doua va primi o cota mai mare din mostenire? Sunt 3 frati. Cum se va imparti mostenirea, in conditiile in care doi dintre ei au fost prezenti la prima succesiune si au renuntat in favoarea parintelui care mai era in viata?

2. Un contract de vanzare-cumparare poate fi atacat in instanta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:44, 28 Iulie 2010
1. Fratele care nu s-a prezentat va trebui sa faca demersuri de acceptare a succesiunii si va primi exact aceeasi cota care i-ar fi revenit daca s-ar fi prezentat la notar in acelasi timp cu ceilalti doi frati.
In situatia expusa de dvs mostenirea se va imparti intre sotul supravietuitor (cel in favoarea caruia au renuntat cei doi frati) si fratele nerenuntator in cotele stabilite de lege.
2. Orice contract, inclusiv unul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta pentru varii motive.
Am omis sa mentionez ca ambii parinti au decedat, deci ar trebui deschisa succesiunea, numai ca cel care nu a fost prezent la prima este convins ca are o cota parte mai mare decat ceilalti doi. Este adevarat?
Multumesc mult
buna ziua.
succesiunea primului parinte decedat s-a dezbatut?
masa succesorala se va imparti in cote egale intre cei 3 descendenti.
Buna ziua,

Succesiunea primului parinte a avut loc intre doi frati si parintele in viata. Cel de-al treilea frate nu a fost prezent, iar acum, dupa moartea ambilor parinti, pretinde ca el, necedansu-si partea la prima succesiune, are dreptul la o cota mai mare decat ceilalti 2 frati.
Multumesc
in acel certificat de mostenitor apare undeva ca acest frate este fie renuntator, fie strain de succesiune prin necceptarea acesteia in termenul legal.
daca fratele dvs ar fi fost interesat de aceasta mostenire atunci trebuia sa participe la dezbaterea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii ptr o succesiune doina bacanu doina bacanu va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii cu 2 mostenitori plecati din tara Epuree Epuree Pentru dezbaterea succesiunii 2 mostenitori sunt plecati din tara (Irlanda si Cipru). Cum ar fi mai bine sa procedez cu cei din afara tarii, sa dea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare intre parinti si copii gro013 gro013 Buna ziua, As dosi sa stiu daca vanzarea de catre parintele supravietuitor a casei sale catre unul dintre copii, anuleaza dreptul de mostenire al celorlalti ... (vezi toată discuția)