Sper din suflet sa ma lamuriti la 2 dintre problemele cu care ne confruntam in acest moment:
1. Daca unul dintre frati nu s-a prezentat la prima succesiune (dupa unul dintre parinti) la a doua va primi o cota mai mare din mostenire? Sunt 3 frati. Cum se va imparti mostenirea, in conditiile in care doi dintre ei au fost prezenti la prima succesiune si au renuntat in favoarea parintelui care mai era in viata?
2. Un contract de vanzare-cumparare poate fi atacat in instanta?
1. Fratele care nu s-a prezentat va trebui sa faca demersuri de acceptare a succesiunii si va primi exact aceeasi cota care i-ar fi revenit daca s-ar fi prezentat la notar in acelasi timp cu ceilalti doi frati.
In situatia expusa de dvs mostenirea se va imparti intre sotul supravietuitor (cel in favoarea caruia au renuntat cei doi frati) si fratele nerenuntator in cotele stabilite de lege.
2. Orice contract, inclusiv unul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta pentru varii motive.
Am omis sa mentionez ca ambii parinti au decedat, deci ar trebui deschisa succesiunea, numai ca cel care nu a fost prezent la prima este convins ca are o cota parte mai mare decat ceilalti doi. Este adevarat?
Multumesc mult
Succesiunea primului parinte a avut loc intre doi frati si parintele in viata. Cel de-al treilea frate nu a fost prezent, iar acum, dupa moartea ambilor parinti, pretinde ca el, necedansu-si partea la prima succesiune, are dreptul la o cota mai mare decat ceilalti 2 frati.
Multumesc
in acel certificat de mostenitor apare undeva ca acest frate este fie renuntator, fie strain de succesiune prin necceptarea acesteia in termenul legal.
daca fratele dvs ar fi fost interesat de aceasta mostenire atunci trebuia sa participe la dezbaterea acesteia.