avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare intre parinti si copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare intre parinti si copii

Buna ziua,
As dosi sa stiu daca vanzarea de catre parintele supravietuitor a casei sale catre unul dintre copii, anuleaza dreptul de mostenire al celorlalti copii si al mostenitorilor lui. Este atacabil acest document de catre mostenitori ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gro013 , utilizator 10:36, 24 Iulie 2013
In primul rand daca bunul era comun, al ambilor soti, adica achizitionat in timpul casatoriei prin cumparare, si unul din soti este de4cedat trebuie dezbatuta succesiunea dupa sotul decedat, unde vin ca mostenitori sotul supravietuitor si toti copii. Apoi cota pe care o detine sotul supravietuitor poate fi instrainata catre unul din copii insa atentie daca se vinde pretul trebuie sa fie real serios si sa fie realmente dat, caci altfel este o donatie deghizata suspusa reductiunii la decesul parintelui care isi instraineaza cota sa catre unul din copii. Puteti face contract de intretinere si ar fi bine sa si dea consimtamantukl si ceilalalti frati.. Sau rezolvati prin partaj achitandu le sulta dupa dezbaterea mostenirii parintelui decedat deja.
Daca bunul este propriu al parintelui in viata se poate instraina sub orice forma dar ca ceilalti sa nu aibe pretentii la decesul acestuia r fi bine sa obtineti consimtamantul acestora in actul de instrainare. Bine ar fi in acest caz tot intretinere sa faceti, nu vanzare simpla sau cu clauza.
Mutumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament nutelanebunatica nutelanebunatica pot sa las prin testament jumatate din apartamentul in care locuiesc acum cu sotul meu copilului care are 15 ani si sa nu fie atacat de nimeni dupa decesul meu (vezi toată discuția)
Testament Dydy-bum Dydy-bum Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)
Testament! dupa decesul unuia din soti nu s-a facut succesiunea ... 1966 1966 Buna ziua! Dupa decesul unuia din soti nu s-a facut succesiunea iar sotul supravietuitor doreste sa faca testament unuia din cei doi copii, care il ingrijeste ... (vezi toată discuția)