avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare greseala in certificatul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare greseala in certificatul de mostenitor

Buna ziua am urmatoarea problema, la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica si parintii mei in anul 1989 notarul de stat a facut o gresala in loc sa treaca suprafata de 4900 mp teren a trecut doar 4000 mp. M-am adresat adresat in februarie 2014 cu o cerere sa-mi rectifice aceasta eroare dar mi-a raspuns ca problema mea poate fi rezolvata cu un certificat de mostenitor suplimentar iar el acum nu face parte din teritoriul de competenta. Eu detin un titlu deproprietate al bunicii si un plan de situatie din 1990 vizat de OCOTA (OCPI de acum). Pentru a obtine un certificat de mostenitor suplimentar notarii din zona i-mi cer un plan de situatie cu situatia reala din prezent si un extras de CF pentru bunica si parinti dar ei nu erau intabulati. Un plan de situatie din prezent ma dezavantajeaza intrucit in perioada cit lipseam din tara vecinul mi-a ocupat 100 mp din terenul meu. Va rog mult daca e posibil sa-mi raspundeti ce posibilitatae am sa rectific aceasta gresala din certificatul de mostenitor daca notarul refuza, as putea printr-o actiune in instanta? Pe cine sa chem in judecata pe notar si camera´notarilor si in baza carei legi? Ce actiune as putea incepe actiune in constatare s-au rectificare? Cum ar trebui sa procedez? Sint foarte disperata ma puteti ajuta? Unde pot gasi un model de cerere de chemare in judecata?Va multumesc anticipat , cu respect
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 28 Decembrie 2014
@ gaby83

aste sunt aiureli..

ce titlu detii tu din "90? si ce plan din '90.. vizat ai?

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Detin un titlu de proprietate al bunicii din 1945 si un plan de situatie din 1990 dupa cum am spus vizat de OCOTA adica OCPI de acuma , eu fiind singura mostenitoare dupa bunica si parintii mei.
si pe planul de situatie ati desenat/incadrat cu pixul dvs limitele proprietatii dvs?
si cum de proprietatea bunicii si a parintilor respectiv a dvs nu a trecut in patrimoniul statului? sau in certificatul de mostenitor notariatul de stat a scris " ceva de patrimoniul de fapt"
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
Admin, administrator
Eu am plecat in 90 definitiv in Germania si am lasat pe cineva sa se ocupe de dezbaterea succesiunii. In 2011 am deschis o actiunde de grantuire/ revendicare imobiliara in instanta dar cu toate ca din 3 expertize judiciare topo reiese ca vecinul si-a mutat gardul pe terenul meu ocupindu-mi 100 mp teren, am pierdut procesul intrucit nu am putut face dovada proprietatii terenului ocupat de vecin, eu fiind intabulata doar cu 4000 mp conform certificatului de mostenitor intocmit gresit. Deaceea am postat aceasta intrebare cu sperata ca poate cineva imi da putea da un sfat cum ar trebui sa procedez.
Mesaj editat
@ gaby83

Dată post: Duminica, 28 Decembrie 2014, 13:33
Subiect: Greseli in certificatul de mostenitor

M-ar interesa sa aflu daca greselile strecurate in certificatul de mostenitor se pot indrepta in instanta si cum ar trebui sa procedez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in planul de situatie dupa vanzare ContSters238389 ContSters238389 Ma poate ajuta cineva? Va rog mult sa-mi ajutati cu un sfat. Sint disperata. Deoarece eu trebuia sa plec definitiv in Germania am imputernicit pe cineva in ... (vezi toată discuția)
Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare in certificatul de mostenitor gaby83 gaby83 Am o problema si anume la intocmirea certificatului de mostenitor dupa bunica mea in anul 1989 notarul de stat a inversat cifrele in loc sa treaca 4300 mp ... (vezi toată discuția)